Als je regelmatig vliegt, is het je vast wel eens opgevallen dat er heel wat mensen om je heen tomatensap in een vliegtuig bestellen. Heb jij je altijd al afgevraagd waarom? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij hebben het antwoord voor je!

vliegtuig
Bron: Pinterest

Tomatensap in een vliegtuig

Zodra je in de lucht bent, komen de stewardessen al snel langs met het karretje drinken. Dit is het moment dat je kiest voor een lekker drankje, want hydrateren in het vliegtuig is immers erg belangrijk. Terwijl jij gaat voor een koud colaatje óf een lekkere koffie om wakker te worden, zie je mensen om je heen massaal tomatensap bestellen. Best gek, want zie je ooit iemand op de grond een tomatensap bestellen? Nee, wij ook niet. Toch is dit drankje mega populair in het vliegtuig.

Veranderende smaak in de lucht

Nu vraag je je waarschijnlijk al een tijdje af hoe het komt dat dit sapje zó populair is in de lucht. Dat heeft alles te maken met jouw smaak wanneer je in het vliegtuig zit. Uit onderzoek is gebleken dat je smaak namelijk mega veranderd wanneer je een vlucht maakt, doordat de vliegtuigmotoren veel geluid maken. Je beleving van smaak kan hierdoor met zo’n 30% verminderen, waardoor eigenlijk alles wat je naar binnen werkt een stukje flauwer smaakt dan normaal.

tomatensap in een vliegtuig
Bron: Pinterest

Maar toch is er één smaak die je nog wel goed blijft proeven en dat is umami. Je raadt het al een beetje: tomatensap bevat precies die hartige umami smaak. Dat betekent dat tomatensap één van de weinige drankjes is dat wél smaakt zoals je het gewend bent. En op één of andere manier vinden mensen dat gewoon best wel fijn. Dat is overigens best te begrijpen, want we weten allemaal hoe vervelend het kan zijn als alles wat je eet of drinkt flauw smaakt. Proberen maar!

Lees ook: Bloated tijdens het vliegen? Hier komt het door