Wij hebben een heel leuk nieuwtje, want deze twee toppers van een films komen in juni op Netflix. Nog eventjes geduld en je kunt deze vrij nieuwe, bioscoopwaardige parels vanuit je luie zitstoel (lees: bed) bekijken. Is dat nog eens luxe?

@jokermovie
@jokermovie

Joker – IMDb-score 8.4

De film Joker, met Joaquin Phoenix, was al een tijd te zien. Eerst was dat via Amazon Prime, nu vanaf juni is het één van de films die ook op Netflix staat. Dit donkere drama van regisseur Todd Phillips (Road Trip, The Hangover) draait volledig om Arthur Fleck: een mentaal instabiele loner die overdag bijklust als clown, maar vooral probeert door te breken als stand-upcomedian. Hij is in het ontspoorde Gotham – waar het groeiende gat tussen arm en rijk voor enorme spanningen zorgt en mensen niet meer naar elkaar omkijken – een dankbaar doelwit voor de vuisten van straatschoffies en omhooggevallen bankiers-ettertjes. En de psychische aandoening waardoor Arthur oncontroleerbaar lacht, maakt z’n leven er niet makkelijker op.

Wanneer hij zijn baan verliest en er op zijn sociale hulp én medicijnen wordt bezuinigd, begint een tragische en grimmige neerwaartse spiraal vol tegenslag en geweld. En die leidt tot de onvermijdelijke geboorte van de iconische Clown Prince of Crime, aka Joker.

Vanaf zaterdag 5 juni is Joker te zien op Netflix.

Awake

We kennen het wel uit horrorthrillers zoals A Quiet Place en Birdbox: denk één zintuig weg en een overlevingsstrijd wordt meteen een stuk heftiger. In Awake mogen mensen wel geluid maken en kunnen ze ook zien, maar kan niemand meer slapen. De algehele slapeloosheid zorgt ervoor dat het nergens meer veilig is en men steeds meer en meer aan waanbeelden gaat leiden. De dochter van één vrouw kan zomaar eens de uitkomst bieden voor de massale slapeloosheid. Spannend en meeslepend.

Vanaf woensdag 9 juni staat Awake nieuw op Netflix.

Lees ook: Alles wat we weten over het nieuwe seizoen van Emily in Paris