We weten allemaal dat de échte topsporters onder ons een aardig centje verdienen (lees: miljoenen) met hun sport. Wij waren bij FEM FEM toch enigszins benieuwd welke 5 moneymakers nu helemaal bovenaan het lijstje staan. Schrik niet, want zij hebben een hele hoop geld. Here we go!

Het Amerikaanse zakenblad Forbes stelde vast dat de vijf atleten die het meeste verdienen gezamenlijk zo’n 1,05 miljard op hun rekening hebben staan. Zo werd er 28% meer verdiend dan eerder. Het geld wordt dan ook niet alleen verdiend met de sport zelf, maar ook door dat veel sporters een eigen bedrijf hebben en met sponsoren werken.

5. LeBron James: 96,5 miljoen dollar

Het is een geweldig jaar geweest voor LeBron James, wiens totale NBA-recordwinst volgt op zijn vierde kampioenschap in oktober. Dit jaar zal LeBron ook zijn debuut maken als Hollywood-hoofdrolspeler in de nieuwe release van Space Jam: A New Legacy. Daarnaast heeft hij een nieuwe deal met PepsiCo na een lange tijd samen te hebben gewerkt met Coca Cola.


4. Dak Prescott: 107,5 miljoen dollar

Ook Dak harkt goede centen binnen. Onlangs kreeg hij ook nog een tekenbonus van 66 miljoen die bij zijn vierjarige contract van 160 miljoen kwam. Zo stijgt hij langzaamaan naar de 120 miljoen dollar. Prescott kondigde onlangs ook een investering aan in vier locaties in Texas van restaurantketen Walk-On’s.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Dak Prescott (@_4dak)

3. Christiano Ronaldo: 120 miljoen dollar

Christiano Ronaldo werd de eerste persoon ter wereld die in februari 500 miljoen volgers bereikte op Facebook, Instagram en Twitter. De 36-jarige, van wiens contract van vier jaar gemiddeld 64 miljoen dollar per jaar waard is en in 2022 afloopt, heeft een levenslange deal met Nike. Ook staat Chris achter de CR7-business van merkleding, accessoires, hotels en sportscholen.

2. Lionel Messie: 130 miljoen dollar

Dat Lio de best verdienende voetballer van dit moment is, zal als geen geheim komen. Er was vorig jaar veel te doen rondom de speler omdat hij weg zou gaan bij zijn club FC Barcelona, na lang wikken en wegen bleef de sterspeler toch. Lio heeft een langlopende deal met Adidas, evenals een kledinglijn ontworpen door Ginny Hilfiger, de zus van Tommy Hilfiger.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Leo Messi (@leomessi)


1. Conor McGregor: 180 miljoen dollar

Met 180 miljoen op zijn bankrekening staat de bekende bokser Conor McGregor met stipt op nummer 1. Naast dat hij bakken met geld verdient als sporter, heeft hij een een groot deel van zijn inkomsten opgehaald door de verkoop van het whiskeymerk Proper No. Twelve.

Overigen uit de top 10

De rest van de top tien bestaat uit Neymar (95 miljoen), Roger Federer (90 miljoen), Lewis Hamilton (82 miljoen), Tom Brady (76 miljoen) en Kevin Durant (75 miljoen). Goed, wij gaan nog even huilen in hoekje..

Lees ook: dit is het vermogen van tv-persoonlijkheid Martien Meiland