Last van tranende ogen na het fietsen naar werk of studie? Tranende ogen in de winter kunnen behoorlijk vervelend zijn, vooral als je make-up draagt. Niets is erger dan dat je make-up uitloopt en je hele look verpest wordt. Maar maak je geen zorgen, we hebben een bijzonder trucje ontdekt op TikTok om tranende ogen te voorkomen…

traanogen winter tip
Bron: @noordegroot

Shit! Traanogen

Je begint de dag goed en wordt op een heerlijke manier wakker. De wekker heeft je niet gestoord en je voelt je helemaal uitgerust, klaar om de dag te omarmen. Terwijl je je klaarmaakt, merk je dat je haar en outfit fantastisch zitten, maar vooral je make-up is on point. Je foundation zit geweldig, je blush heeft er nog nooit zo goed uitgezien en je wimpers lijken langer dan ooit. Mijn dag kan niet meer stuk, denk je bij jezelf. Maar dan zet je een stap naar buiten en beginnen de tranen al te vloeien.

Of je nu de fiets vermijdt en de auto pakt, zodra je enkele secondes in de wind staat loopt alles uit. Tja, dan ben je wel de pineut. Je kunt er dan voor kiezen om waterproof make-up te halen om het te vermijden, maar veel mensen vinden dat niet fijn. Gelukkig lijkt er een andere oplossing te zijn tegen de traanogen in de winter.

Dit is de oplossing tegen traanogen

Maar allereerst: waarom hebben sommige mensen traanogen, terwijl anderen er helemáál geen last van hebben? Een oorzaak hiervan is dat je drogen ogen hebt. We know, het klinkt best tegenstrijdig, maar het is echt zo. In de winter is de luchtvochtigheid namelijk een stuk lager. Hierdoor kunnen je ogen dus als gevolg, een stuk droger worden. Het lichaam reageert hierop door meer traanvocht aan te maken en dat gaat dan helaas in zo’n vaart dat tranen als een malle beginnen te lopen.

Een andere oorzaak is dat je simpelweg gevoeligere ogen hebt dan een ander. Komt er wind op je ogen, dan reageer je er wat sneller op dan anderen. Vervelend, maar daar kun je weinig tegen doen. Dat denk je dan, maar niets is minder waar. Op TikTok kwamen we namelijk een bizar fijne lifehack tegen om traanogen in de winter voorgoed te vermijden. Waar we het over hebben? Bekijk het zelf maar…

@ayaatmishaal

♬ original sound – 🎧

Je ziet het goed: het smeren van vaseline rondom je ooghoeken, blijkt traanogen te vermijden. Enne, dat was niet de eerste keer dat wij dit voorbij zagen komen. Een heleboel andere mensen hebben dit ook geprobeerd en bevestigen zijn werking. Echter is niet iedereen even blij met deze lifehack.

Pas op

Een heleboel mensen waarschuwen: van vaseline smeren rondom je ogen, krijg je Milia, oftewel gerstekorrels. Milia zijn onschuldige bultjes die op je huid verschijnen, mogelijk door een verstopping van talgklieruitvoergangen in de opperhuid. Een beetje zoals acne. Hoewel deze bultjes erg onschuldig zijn, wil je het risico niet nemen om ze te krijgen. Veel mensen die hier namelijk last van hebben, onthullen dat het erg moeilijk is om er van af te komen.

Bedenk goed voor jezelf of je het risico wil nemen. Jij bent tenslotte de enige die weet of je huid hierop zal reageren of niet. Op de redactie hebben we het geprobeerd en er is niets gebeurd. Uiteraard weten wij niet of dat nog steeds zal zijn bij langetermijngebruik. Dus, pas er mee op!