Soms heb je gewoon even een film nodig waarbij je een lekker potje kunt huilen. Wij hebben een aantal titels voor je op een rijtje gezet. Pak een bak Ben & Jerry’s, je favoriete wijn, popcorn en janken maar! 

Hachi: A Dog’s Tale

Dit is misschien wel een van de meest bekende tranentrekkers in de wereld. Een hond en zijn baasje zijn beste vrienden. De man overlijdt, de hond weet het niet. De hond komt iedere dag opnieuw naar dezelfde plek. Alleen het idee hieraan roept al tranen op. Tissues please!

tranentrekkers-films-huilen

Five Feet Apart

Deze film is gebaseerd op een boek over een door ziekte gedoemde tienerliefde. Aan tranen daarom niet te kort bij deze film. Het gaat om twee tieners met taaislijmziekte, een ziekte die ervoor zorgt dat je speeksel taai en dik wordt. Ze worden beiden in het ziekenhuis behandeld, maar vanwege infectiegevaar moeten ze twee meter uit elkaar blijven – je snapt natuurlijk wel dat dit erg lastig is als je smoorverliefd op elkaar bent.

tranentrekkers-films-huilen

Me Before You

Louisa wordt door een rijk echtpaar ingehuurd om voor hun zoon Will te zorgen. Will is verlamd en krijgt door de vrolijke energie van Louisa weer wat lol in het leven. Ondanks dat, neemt hij toch een drastisch besluit. Het is misschien heel erg zoetsappig, maar je grijpt geheid naar je zakdoek.

tranentrekkers-films-huilen

The Notebook

Je kent het riedeltje wel, zij is arm, hij is rijk, ze worden verliefd maar de ouders halen de twee uit elkaar. Hij vertrekt naar het leger, zij krijgt zijn brieven niet. Zo kunnen we nog wel even doorgaan met alle sappige details van The Notebook. Maar als de twee elkaar zoenen in de regen, houdt het koudste hart het niet droog. Dan hebben we het nog niet eens over de oude man, die het verhaal aan een demente oude dame verteld. *snik*

tranentrekkers-films-huilen

The Fault in Our Stars

Een populaire film een aantal jaren geleden. Ondanks dat we hem ondertussen een beetje uit het oog verloren zijn (sorry!) zijn we hem absoluut niet vergeten. De 16-jarige Hazel heeft terminale kanker, om haar ouders een plezier te doen gaat ze naar een praatgroep. Hier ontmoet ze Augustus. Het is voor zowel Hazel als Augustus liefde op het eerste gezicht, maar hoe ga je daar mee om als je leeft met een houdbaarheidsdatum? Het is een hartverscheurend verhaal, maar toch barst de film van hoop en optimisme. Er is een ijzersterke chemie tussen de acteurs en met het prachtige Amsterdam als decor van een deel van de film, is deze movie onze tranen dubbel en dwars waard.

tranentrekkers-films-huilen

Lees ook: 5 x redenen waarom het goed is om af en toe te huilen