Een bestemming uitzoeken blijft lastig want er zijn natuurlijk zó ontiegelijk veel mooie plekken op onze aardbol dat keuzestress onvermijdelijk is. Dit jaar helpt Travel Proof met het vinden van de perfecte bestemming en wat dit jaar helemaal hot is, is Centraal-Amerika.

centraal amerika travel trend FEM FEM

Belize

In de categorie ‘eco-toerisme’ is Belize hard op weg om een leading bestemming te worden. Zo hebben ze nog meer maatregelen genomen om het omvangrijke Belize Barrier Reef te beschermen en om duurzaamheid te versterken is er een wet aangenomen die het gebruik van wegwerpplastic vanaf 22 april 2019 verbiedt. Ook willen ze in Belize meer focus gaan leggen op de reiziger die houdt van luxe overnachtingen en hebben ze recent het beeldschone Itz’ana Resort geopend en binnenkort openen de deuren van Unscripted Belize.

Panama

Belize staat samen met Panama in de top 10 landen die je moet bezoeken in 2019 van Lonely Planet. Dit jaar bestaat Panama-Stad zelfs 500 jaar dus verwachten ze extra veel dynamiek en activiteit. Om hun jubileum te vieren hebben ze rondom het beroemde Panamakanaal extra veel attracties zoals bijvoorbeeld een kinderpark en een kabelbaan.

Dominicaanse Republiek

Als golfliefhebber is dit sowieso een bestemming waar je heen wilt want voor de vierde keer op rij heeft de Dominicaanse Republiek een award gewonnen voor ‘Best Golf Destination for Latin America and Caribbean 2019.’ Maar ook als golf niet echt jouw ding is, is het absoluut de moeite waard om naartoe te gaan.

Maar er is nog zo veel meer.  Nicaragua bijvoorbeeld, waar je een mix van stranden, sporten, archeologie en natuur kan vinden. El Salvador met bijzondere architectuur en Guatemala, een unieke bestemming qua landschap en cultuur.

Lees ook: waarom het goed is voor je relatie om met je partner te reizen.