Of het nu een kort weekendje weg is of die wereldreis waar je al jaren naar uitkijkt – men wil reizen en de wereld ontdekken. Er zijn talloze manieren om even te ontsnappen aan de realiteit en te genieten van al het moois dat deze wereld te bieden heeft. Je kan er voor kiezen om alleen op pad te gaan (dit zijn de populairste bestemmingen van 2018), met vrienden te reizen óf met je partner. En laat dat laatste nou eens een sterke boost zijn voor jullie relatie.

reizen relatie FEM FEM

Nieuwe herinneringen

Samen hebben jullie vast al veel mooie herinneringen maar wanneer je gaat reizen met je partner is het een garantie dat je veel dingen meemaakt en is het meer dan alleen een korte vakantie bij bijvoorbeeld een resort. Lekker natuurlijk, de hele dag aan het zwembad met een cocktail, maar écht samen een nieuw land ontdekken is iets waar jullie in de toekomst met plezier op zullen terugkijken.

Genieten van elkaar

Jullie relatie thuis heeft – hoe leuk het ook is – te maken met veel verschillende invloeden. Families, vrienden en verplichtingen zorgen er soms voor dat jullie vergeten optimaal van elkaar te genieten. Wanneer jullie samen weg zijn, is er niks dat jullie tegenhoudt volop van elkaars gezelschap te genieten aangezien je weg bent van iedereen en dus alle tijd voor elkaar hebt. Verloren romantiek wordt met gemak weer aangewakkerd en, mocht het vergeten zijn, jullie zien weer in hoe leuk het met elkaar is.

Genieten van het moment

Thuis draait een overgroot deel van je leven om de toekomst. ‘Waar zie je jezelf over 10 jaar?” is niet alleen een vraag die je op professioneel gebied stelt, maar ook in een relatie. Hoe belangrijk vooruitkijken ook is, soms is het zaak even stil te staan en te genieten van het moment. Tijdens een reis ben je echt bezig met leven in het ‘nu’ in plaats van je druk maken over de toekomst. Wanneer je dit samen doet, kan je echt even goed stilstaan bij hoe leuk het is en hoe blij jullie mogen zijn dat je elkaar hebt.

Jullie communicatie wordt op de proef gesteld

Samen reizen zal een nieuwe definitie brengen aan de term ‘op elkaars lip zitten’. Er is veel minder vrijheid om even je eigen weg te gaan, want je bent samen ergens ver weg. Je merkt pas echt hoe belangrijk goede communicatie is in een relatie. Er zullen hier en daar confrontaties zijn, maar hier zul je overheen komen. Je moet samen verder, dus jullie komen er samen wel uit. Wanneer je zo lang samen weg bent, is een avondje apart ook niet erg. Het is zelfs een erg goed idee zo nu en dan eens een avondje met anderen uit het hostel weg te gaan. Op deze manier creëren jullie ook wat aparte herinneringen waar jullie het dan later weer over kunnen hebben.

Lees ook: waarom reizen in je twintiger jaren je lessen voor het leven brengt.