hidden gems vinden 2

Citytrip op de planning? Met dit trucje skip je toeristische plekken en vind je overal hidden gems

Travel23 jan , 11:03 doorRoos Hooijer
Of je nu geniet van een citytrip of een zonvakantie: we weten allemaal dat het vinden van een restaurant behoorlijk lastig kan zijn. Tuurlijk, ze zitten overal, maar voor de echte hidden gems heb je de juiste informatie nodig. En wij weten een handig trucje!
hidden gems vinden 2

Eindeloze zoektocht

Oké, we gaan even voor onszelf spreken, maar wanneer we met onze partner op vakantie zijn, dan kan het vinden van een juist restaurant voor een romantische date night een opgave zijn. Stiekem hoop je zo'n onontdekte parel te vinden, een restaurant dat gevuld is met locals en een idyllisch sfeertje heeft. De vibe is er goed, de aankleding is romantisch en het eten is er waanzinnig. Klink niet als onmogelijk, maar vooral in toeristische hotspots ga je dit niet zo snel vinden. Misschien heb je wel eens een pareltje via TikTok gevonden, maar kwam je er bij aankomst achter dat deze hotspot gevuld is met eh... mede-TikTokkers die op dezelfde jacht waren.
Eindstand: je partner is chagrijnig en hongerig, en stiekem baal je dat je dat o zo perfecte plekje niet gevonden hebt. Grote kans dat je lekker hebt gegeten, maar je had je avond anders voor ogen. En precies om die reden is er een heuse hidden gem in de app-wereld waar je meer over moet weten.

Overal hidden gems vinden

Is het speuren naar lunchplekjes en restaurants voor jou geen hobby, maar een gevreesde activiteit. En zie jij door de wirwar van Google en Tripadvisor-reviews geen logica meer? Dan wordt het tijd om de appGems Community asap op je telefoon te installeren. Met deze app vind je namelijk de ultieme tips van je vrienden en familie, gebundeld in een handig overzicht dat je overal ter wereld kunt gebruiken.
Hoe het werkt? Gems Community is een locatie-gebaseerde app waar je jouw favoriete restaurants en andere bijzondere plekjes in kunt zetten. Je deelt deze pareltjes alleen met je inner circle, zodat de onontdekte plekken ook echt onontdekt blijven. Zo creëer je, samen met jouw familie en vrienden, een schatkist gevuld met de best bewaarde geheimen van de desbetreffende stad. Zo kun je ook meteen van anderen zien waar zij zo lekker hebben geluncht of een perfecte borrelavond hebben gehad, zonder dat je moet wachten op de tips van een ander. Hoe handig is dat?
hidden gems vinden 3

Eigen netwerk opbouwen

Ben je op een geweldige plek – die je al je vrienden en familie aan zou raden – dan kun je deze locatie in de app claimen. Je kunt vrienden en familie toevoegen aan de app, zodat je een eigen netwerk opbouwt vol met mensen waarvan je de mening vertrouwt. Extra handig: je kunt je tips opdelen in lijstjes. Zo maak je bijvoorbeeld een lijst met romantische hotspots in Barcelona of een lijst met go to koffiespots in Kopenhagen. Ook kun je gemakkelijk eigen foto's en tekstjes toevoegen, zo weet je netwerk precies wat ze van deze hotspot kunnen verwachten.
Als je dacht dat dit alles was, think again. In de Gems Community app kun je ook meteen reserveren, bellen of eten laten bezorgen. Oftewel: alles is binnen handbereik.
Uitproberen? Sowieso doen. Je download Gems Community via de App Store of Google Play .