emigreren sicilie 3 euro huizen

Emigreren voor een prikkie: op Sicilië koop je nu huizen voor maar €3

Travel15 jun , 10:00 doorRomy Nouwen
Emigreren voor een prikkie? Dat kan binnenkort als je één van de twaalf huizen weet te bemachtigen die nu te koop staan voor schappelijke prijzen vanaf €3. Altijd al in Italië willen wonen? Dan is dit hét moment om toe te slaan!

Emigreren naar het buitenland

Stiekem hebben we er allemaal wel eens over nagedacht hoe het zou zijn als we zouden emigreren naar het buitenland. Voornamelijk wanneer het weer in Nederland een beetje tegenzit en we de zonnige kiekjes uit het buitenland voorbij zien komen, verlangen we naar hetzelfde. Dan gaan onze fantasieën even alle kanten op. Hoe zou het bijvoorbeeld zijn als je aan de Spaanse kust woont en dagelijks de dag kunt beginnen met een duik in de zee? En hoe zou het zijn om op een ver tropisch eiland als Bali te wonen?
Allemaal heerlijke opties waar wij wel blij van worden. Maar ja, financieel moet het natuurlijk wel allemaal mogelijk zijn. Emigreren naar het buitenland doe je namelijk niet zonder financiële buffer. Je moet eerst een huis zien te vinden, koop of huur. Ook moet je een baan vinden, want anders wordt het lastig om het allemaal te betalen. Zo gemakkelijk is het allemaal nog niet.

Goedkope huizen te koop op Sicilië

Tenzij je je pijlen richt op Sicilië, want daar liggen de kansen de afgelopen jaren voor het oprapen. Het stadje Sambuca zoekt namelijk ontzettend hard naar nieuwe inwoners. En daarvoor trekken ze werkelijk alles uit de kast! Een aantal jaar geleden begonnen ze met het verkopen van huizen voor een euro. Toen al haalde het dorpje het wereldnieuws, want waar vind je tegenwoordig nog een huis voor zo'n klein bedrag? Met veel succes haalde het dorpje toen nieuwe inwoners binnen. Een jaar later kwamen er opnieuw een aantal huizen voor een prikkie op de markt. Toen vanaf twee euro. En nu is het dus weer zover: Sambuca zoekt wederom nieuwe huiseigenaren die de huidige huizen tot een paleisje willen omtoveren.
De burgermeester van Sambuca laat vol trots weten dat het dorpje weer opnieuw op zoek is naar nieuwe eigenaren. Er staan maar liefst twaalf nieuwe huizen te koop. Volgens de burgermeester is de zomer hét moment om het dorpje eens te bezoeken en de huizen eens goed te bekijken. Daarna kun je dan overgaan op verkoop als het je wel wat lijkt. Volgens hem zijn de huizen nog in prima staat. Ze kunnen alleen zéker wel een opknapbeurtje gebruiken. Nieuw is dit concept niet. Er zijn meer landen die zo nu en dan een spookdorpje nieuw leven proberen in te blazen door huizen voor spotprijzen aan te bieden. Onlangs deed Kroatië nog hetzelfde.

Hoe kom je aan zo'n huis?

Maar hoe kom je dan aan één van die twaalf huizen? Dat is eigenlijk simpeler dan je denkt. De stad heeft namelijk een officiële eigen website, waar je alle informatie en foto's van de huizen kunt vinden. Via daar kun je een aanvraagformulier invullen om mee te doen in de strijd om één van deze huizen. De huizen hebben dus prijzen vanaf €3. Voorgaande jaren werden alle huizen verkocht voor prijzen die tussen de €1 en €25.000 euro liggen. Gemiddeld gingen de huizen weg voor zo'n €5000 á €10.000. Koopje, toch?