christian joudrey dud5d3lwc3c unsplash

Zien! Dit Europese eiland lijkt mega veel op Hawaii

Travel01 mei 2023, 16:20 doorAdmin
Een tripje naar Hawaii zien we allemaal wel zitten natuurlijk. Helaas is dit nogal een dure bestemming, en dus niet iets wat we zomaar even boeken. Gelukkig zijn er nog genoeg andere plekken die we kunnen bezoeken. Waaronder dit Europese eiland, dat mega veel op Hawaii lijkt! Wij weten al waar onze volgende girls trip naartoe gaat.

São Miguel, Azoren

Het eiland waar we het over hebben, heet São Miguel en is gelegen in de Portugese Azoren. Dit eiland is een onderdeel van de Azoren-archipel: een groep van negen eilanden, waarvan er eentje onbewoond is. São Miguel wordt ook wel het 'Groene Eiland' genoemd, door de prachtige natuur die er te vinden is. Van de negen eilanden is São Miguel de grootste: hij is zo'n 759 km² groot en telt 140.000 inwoners.

Dupe van Hawaii

Het eiland gaat op dit moment helemaal viral op het internet, en wij snappen maar al te goed waarom! Dit prachtige stukje land lijkt namelijk als twee druppels water op de populaire vakantiebestemming Hawaii . Op São Miguel vind je prachtige natuur, waar je urenlang rond kan lopen. Ook de zee is prachtig: je kan er bijvoorbeeld walvissen en dolfijnen spotten. Naast dat de natuur dus zeker het ontdekken waard is, kun je ook het stadsleven verkennen. Het barst hier van de cultuur, en aan de haven vind je de leukste restaurantjes om te eten. Je kan op het eiland dus de natuur ontdekken, het stadsleven meemaken én gewoon lekker relaxen aan het strand, wat wil je nog meer?
Het bezoeken van São Miguel in plaats van Hawaii heeft een aantal voordelen. Zo is het een minder populaire vakantiebestemming, waardoor het er niet zwermt van de toeristen. Daarbij duurt de vlucht er naartoe maar 4,5 uur; een stuk korter dan die 17,5 uur durende vlucht naar Hawaii! Ook betalen ze in Portugal gewoon met de euro, en heb je dus niet al dat gedoe met de wisselkoers berekenen.
Bekijk de viral video over São Miguel hieronder: