ontwerp zonder titel 81 1

Last minute een tripje boeken? Zo kun je alsnog geld besparen

Travel19 nov 2023, 1:40 doorRomy Nouwen
Nog even last minute er tussenuit om even bij te komen of je voor te bereiden op de lange donkere periode die winter heet? Dat is eigenlijk altijd een heel goed idee. Helaas is dit allemaal niet gratis en kost een last minute tripje vaak klauwen vol met geld. Tenminste, als je niet weet hoe je dit moet aanpakken. Trippie boeken voor een prikkie? Volg dan onze tips.
ontwerp zonder titel 81 1
Bron: @juultjetieleman

Last minute tripjes

De tijden van last minute deals die écht voordelig zijn, zijn echt al lang voorbij. Hoewel reisbureaus nog steeds proberen te verkopen dat je écht een goede deal te pakken hebt, is daar maar weinig van waar. Nog effe snel een tripje boeken is simpelweg gewoon vaak heel duur en dat moet je er maar net voor overhebben. Dat wil trouwens niet zeggen dat het helemaal onmogelijk is om last minute goedkoop te reizen . Je moet alleen net weten waar je die goedkope deals kunt vinden.

Goedkoop tripje boeken met deze tips

Hoewel ver vooruit boeken altijd de beste manier blijft om geld te besparen, is dat gewoon niet altijd een optie. Vaak is het gewoon lastig te plannen met werk of privé of beslis je pas laat dat je eigenlijk nog wel even de hort op wil. Daarnaast ben je niet altijd even flexibel en juist dat zorgt ervoor dat je niet de beste prijzen kunt meepakken. In dat soort gevallen wordt het lastiger, maar onmogelijk is het niet. Reisexperts geven de volgende tips om last minute nog een redelijk goedkoop tripje te boeken.

1. Zet een alert aan op een reis of vlucht

Ben je al een beetje aan het rondkijken en heb je een vlucht of tripje op het oog? Dan kan het helpen om hier een alert op aan te zetten. Zo ontvang jij een mail wanneer er een nieuwe lage prijs op deze optie verschijnt. In dat geval hoef je dus niet constant te kijken, maar kun je gewoon wachten tot je een melding krijgt. Ideaal!

2. Vergelijken is een must

We geven toe: dat eindeloos vergelijken wanneer je wil boeken, kost heel veel tijd en energie. Toch is het het meer dan waard, want hierdoor kun je al snel bepaalde duurdere tripjes schrappen omdat je goedkopere tegenkomt. Het loont dus echt om hier wat meer tijd in te stoppen.

3. Probeer zo flexibel mogelijk te zijn

We zeiden het net al even, maar hoe flexibeler je bent hoe gemakkelijker het wordt. Dat komt doordat je hierdoor makkelijk kunt switchen naar een dag dat een hotel of vlucht misschien een flink stuk goedkoper is. Hou dus niet te veel vast aan één datum.

4. Boek direct bij een hotel of maatschappij

Wanneer je boekt bij tussenpersonen, betaal je vaak extra omdat er ook een gedeelte naar de tussenpersoon gaat. Het kan dus helpen om direct bij een maatschappij of hotel te boeken, want zij kunnen hun diensten vaak een stukje goedkoper aanbieden.
Heb jij dan nu je goedkope tripje gevonden en is het tijd om het land te verlaten? Dan wil je natuurlijk ook op locatie niet al te veel centen kwijt zijn. Dit doe je met de volgende tips om de hele wereld goedkoop rond te kunnen reizen.