schermafbeelding 2021 12 30 om 121448

Dit vuurtorenhuisje naast het strand is de mooiste Airbnb in Kroatië

Travel08 jan 2022, 12:00 doorRomy Nouwen
Het liefst zoeken we het hele jaar door naar de mooiste plekjes om op vakantie te gaan. We hebben immers altijd wat nodig om naar uit te kijken. Natuurlijk heeft ieder land haar eigen charmes, maar strand staat toch wel hoog op het lijstje. De mooiste Airbnb in Kroatië is daarom precies wat je zoekt als je voor strand gaat.

Vakantie vieren in Medulin

De populariteit van het land Kroatië is de laatste jaren steeds meer gestegen en dat is met een reden. Het land dat relatief dichtbij Nederland ligt, voelt aan als een tropische bestemming. Het weer is er perfect en ook de natuur is adembenemend mooi. Hier kun je je zeker weken vermaken zonder dat het verveelt. Al helemaal als je vanuit je bed zo het prachtige kiezelstrand op kunt lopen.
De Airbnb bevindt zich bij het stadje Medulin. Een grotere stad aan de kust, waar je eindeloos kunt genieten van het Kroatische leven. Naast het strand naast het vuurtorenhuisje vind je er nog veel meer andere stranden. Ook in het stadje zelf kun je veel doen. Het voormalige kleine vissersdorpje heeft ook nu nog veel geschiedenis te bieden en er valt meer dan genoeg te zien. Wanneer je een auto huurt, kun je wat meer van de omgeving verkennen. Omliggende dorpen en steden zijn namelijk ook zeker de moeite waard.

De mooiste Airbnb in Kroatië

De Airbnb zelf is ook om door een ringetje te halen. Het ligt redelijk afgelegen, waardoor je gegarandeerd geniet van rust. In totaal kun je met acht personen verblijven in het huisje. Het heeft drie slaapkamers en twee badkamers. Je zit dus absoluut niet op elkaars lip.
schermafbeelding 2021 12 30 om 124646 300x224
Airbnb
Uiteraard is de Airbnb van alle gemakken voorzien. Je hebt binnen een grote leefruimte en keuken tot je beschikking. Grote kans dat je deze niet eens zal gebruiken. De leefruimte die buiten gecreëerd is, is met Kroatische temperaturen een veel betere plek om te vertoeven. Buiten is overal aan gedacht. Relaxen op lounge bedden in de schaduw óf juist in de zon is mogelijk en ook buiten eten is geen straf. Het enige wat 'mist' is een zwembad, maar deze heb je met eigen privé strand eigenlijk ook helemaal niet nodig.
schermafbeelding 2021 12 30 om 124720 300x200
Airbnb
schermafbeelding 2021 12 30 om 124809 300x224
Airbnb

Even praktisch

Kroatië is in principe te bereiken met de auto vanuit Nederland. Ga er dan wel vanuit dat je flink wat uurtjes moet doorbrengen in de auto. Dit gedeelte van Kroatië is overigens ook prima te bereiken met het vliegtuig. Een auto huren is dan wel een must!
De prijs van de mooiste Airbnb in Kroatië valt gezien de faciliteiten reuze mee. Wel moet je minimaal een week verblijven! Voor een week in het hoogseizoen betaal je ongeveer 5800 euro. Als je dit deelt door acht personen kom je uit op zo'n 100 euro per nacht per persoon. Het is dus wel een must om met het maximaal aantal personen gaan! Trommel je vriendinnen maar vast op, want het is tijd voor een vriendinnen vakantie.