vakantie sparen

Krap bij kas? Zo spaar je in no time geld voor je vakantie

Travel09 jul 2022, 10:45 doorRoos Hooijer
We get it , de vakantiekriebels beginnen waarschijnlijk steeds meer te komen nu je op Instagram iedereen op een tropisch strand ziet liggen. Extra vervelend wanneer je zelf geen geld hebt om op vakantie te gaan. Maak je vooral niet te druk, want met deze tips spaar je in no time geld om misschien tóch nog op vakantie te gaan.

Op deze manier spaar je binnen no time een vakantie bij elkaar

Kijk jij al het hele jaar uit naar de zomervakantie, maar is het je nog niet gelukt om genoeg geld bij elkaar te sparen om op vakantie te kunnen gaan? Grote kans dat je hier heel erg van baalt, maar gelukkig hebben wij een aantal tips voor jou op een rijtje gezet. Uiteraard komen we niet in andermans portemonnee kijken, maar wellicht lukt het jou op deze manier om toch nog een weekje eropuit te gaan.

Wordt het een vakantie op Ibiza, een citytrip naar Parijs of een camping in Nederland?

Het is belangrijk eerst te bepalen wat voor vakantie haalbaar is. Je kunt nog zo graag een weekje naar Ibiza willen, maar als jouw budget dit niet toe laat, kun je maar beter een realistisch doel stellen. Ga eens na hoeveel je maximaal per maand kunt sparen bereken hoe duur jouw potentiële vakantie gaat zijn.
Is je budget uiteindelijk niet hoog genoeg voor een paar dagen in de tropische zon? Kijk dan of je misschien beter een citytripje kunt boeken. Tegenwoordig reis je gemakkelijk met de trein voor een klein bedrag, dus wie weet is dit een optie. Mocht een citytrip met jouw budget ook niet lukken, is dat natuurlijk ook geen probleem. Ga dan gewoon een weekendje naar een camping aan het strand in Nederland. Het belooft een warme zomer te worden, dus Nederland kan dan hartstikke tropisch zijn!

Zoek je reis goed uit

Het is heel aantrekkelijk om altijd voor de eerste camping of het eerste hotel te gaan, maar probeer dit niet te doen. Door veel research op veel verschillende websites vind je altijd een goedkopere optie. Dit geldt ook voor vliegtickets, soms is het goedkoper om twee enkele reizen te kopen, bij verschillende vliegtuigmaatschappijen. Zoek dit dus echt goed uit.

Een maandje vol met pasta pesto

Als je een beetje op je geld wil letten en veel wil sparen is het een goed idee om in een keer boodschappen te doen voor de hele week. Hierdoor koop je namelijk minder lekkere dingen of dingen die je helemaal niet nodig hebt. Natuurlijk betekent dit niet dat je de hele maand alleen maar pasta pesto moet eten, maar probeer etentjes buiten de deur sowieso te vermijden.

Verkoop spullen die je nooit meer gebruikt

Nu je binnen een korte periode zo veel mogelijk wil sparen, is het een goed idee om alles eens grondig op te ruimen. Gebruik je dat ene kastje niet meer? Gooi hem dan op Marktplaats. Hetzelfde geldt voor je kledingkast, dus gooi oude kleren niet weg maar zet het op Vinted of verkoop het op Instagram. Het zal misschien niet veel zijn, maar iedere euro helpt, right ?