brussel citytrip

Brussels calling! Je reist nu voor €25 met de trein naar de hoofdstad van België

Travel11 okt 2023, 16:18 doorNadia Krijns
Het is deze periode de perfecte tijd om op die lang uitgestelde stedentrip te gaan met je vriendengroep. Want je kunt nu voor maar liefst €25 met de trein naar Brussel. Dus begin gelijk maar met plannen en inpakken.
brussel citytrip

Brussel, here we come

Je ziet het misschien wel vaker voorbij komen op TikTok: mensen die spontaan op een stedentrip gaan voor een heel mooie prijs. Mocht je denken: waar betalen al deze mensen dit toch van? Dan voelen we je. Een stedentrip lijkt misschien prijzig, maar dat hoeft in de praktijk echt niet per se zo te zijn.
De komende maanden kun je op de website van NS International voor maar liefst €25 een ritje met de trein boeken naar Brussel. Hoe vet is dat? Het is een treinreis van bijna 3 uur met de IC Brussel. Je stapt op in Amsterdam en stapt gelijk weer uit in Brussel. En dit zonder een overstap te hoeven maken.

Must do's in Brussel

Ben je nog nooit in Brussel geweest en hou je wel van mooie architectuur, geschiedenis en kunst? Dan is dit de perfecte kans. Maar welke bezienswaardigheden mag je echt niet missen? We hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet.

1. Manneken Pis

Dit is waarschijnlijk wel de meest herkenbare naam in dit lijstje. En daarom zeker ook een bezienswaardigheid die ten minste eens in je leven gezien moet hebben.
manneken pis stedentrip

2. Atomium

Dit bouwwerk van 102 meter hoog kun je echt niet missen. Het is in 1958 voor een wereldtentoonstelling ontworpen door André Waterkeyn en het moet de kristalstructuur van ijzer voorstellen. Het allergaafste is dat in de bovenste bol een restaurant zit. Dat uitzicht wil je toch niet missen?
atomium stedentrip

3. Grote Markt

Nadat je hebt gegeten en van het mooie uitzicht hebt genoten uit het Atomium, is het het perfecte moment om nog even over de grote markt te lopen. Met de mooie architectuur is het een genot om om je heen te kijken. Ook kun je daar nog één van de lekkere Belgische bieren proberen.
grote markt stedentrip

4. Banksy Museum

Ben je een beetje into kunst? Dan ken je vast wel de bekende werken van straatkunstenaar Banksy. Daar wil je dan natuurlijk niet snel voorbij lopen.
banksy museum stedentrip

5. Choco Story Brussels

De echte chocolade liefhebber moet hier geweest zijn. Neem een duik in de wereld van cacao en chocolade en bekijk demonstraties over alle dingen chocola. Je krijgt ook wat stukjes te snoepen.
choco story brussels stedentrip
Tip van ons: boek wel op tijd je tickets, voordat ze op het laatste moment duurder zijn geworden.