ameland vakantie kinderen

Een vakantie naar Ameland met de kinderen: deze hotspots mag je niet missen

Travel08 nov 2023, 16:41 doorRoos Hooijer
Ameland is de perfecte bestemming voor een gezinsvakantie. Met zijn prachtige natuurlijke schoonheid, rijke culturele erfgoed en talloze kindvriendelijke activiteiten belooft Ameland met kinderen een onvergetelijke vakantie te worden. Wil jij ook op vakantie naar Ameland met de kids? Wij praten je bij over welke hotspots je niet mag missen.
ameland vakantie kinderen

De reis naar Ameland

Voordat je aan je weekendje Ameland kunt beginnen, moet je een korte, maar spannende boottocht maken vanaf het vasteland. Dit is al een avontuur op zich, vooral voor kinderen die voor het eerst een boottocht maken.

Kindvriendelijke accommodaties op Ameland

Ga je naar Ameland met kinderen? Dan zijn er een scala aan kindvriendelijke accommodatiemogelijkheden die geschikt zijn voor gezinnen. Van gezellige huisjes aan het strand tot charmante b&b’s en kamperen Ameland ; er is voor elke smaak en elk budget wel iets te vinden.

Activiteiten

Er zijn tig activiteiten die je weekendje Ameland naar een hoger niveau kunnen tillen. Wij sommen onze favorieten voor je op:

De natuur verkennen

Vraag je je af: ‘Wat te doen op Ameland met kind?’ Dat is simpel. Ameland staat bekend om zijn prachtige landschappen, waardoor het een topbestemming is voor natuurliefhebbers van alle leeftijden. Breng je dagen wandelend of fietsend door op de wandelpaden en in de natuurreservaten op het eiland, waar je kinderen wilde dieren zoals zeehonden en verschillende vogelsoorten kunnen spotten.
Een van de hoogtepunten voor kinderen is een bezoek aan het Natuurcentrum Ameland. Hier kunnen ze leren over de ecologie van het eiland aan de hand van interactieve tentoonstellingen, en van dichtbij kennismaken met een aantal fascinerende eilanddieren. En vergeet vooral niet om ze mee te nemen op zeehondenexpeditie!

Speeltuinen bezoeken

Er zijn verschillende leuke speeltuinen te vinden op Ameland. En dat is een genot voor bijna alle kids! Een leuke speeltuin op Ameland in de openlucht is Hollumerbos. Dit speelbos op Ameland biedt een heerlijk uitje voor de allerkleinsten én natuurlijk de ouders.
Liever naar een binnenspeeltuin op Ameland? Breng dan eens een bezoek aan Indoor speeltuin Klein Vaarwater. Een andere leuke speeltuin vindt je op het leuke vakantiepark Happynes. Hier kun je bovendien ook terecht met je kinderen als je op zoek bent naar een leuke kinderboerderij op Ameland.

Strand activiteiten

Op Ameland zijn kinderactiviteiten nauw verbonden met het strand. Neem het gezin mee voor een dagje zandkastelen bouwen, strandjutten of zwemmen. Het kalme, ondiepe water van de Noordzee is perfect voor kinderen. Huur ook eens een dagje paddleboards of kajaks voor een extra dosis plezier!

Historische avonturen

Ameland heeft niet alleen natuurschoon, maar ook een rijke geschiedenis die erop wacht om ontdekt te worden. De kinderen zullen het geweldig vinden om de historische windmolens, vuurtorens en oude kerken verspreid over het eiland te zoeken.
Een van de meest iconische attracties van het eiland is het Ameland Maritiem Museum, waar je tentoonstellingen over de maritieme geschiedenis kunt bijwonen. Je kunt er ook aan boord gaan van een levensechte reddingsboot en oude scheepswrakken bewonderen.
Zo zie je maar: een vakantie op Ameland met kinderen is een ongelooflijke ervaring die een mix biedt van natuurschoon, buitenactiviteiten en historische hoogtepunten. Het is de ideale bestemming voor jou als je samen met je kroost blijvende herinneringen wilt maken in een rustige, natuurlijke én avontuurlijke omgeving.