Deze prachtige treinreis van Seattle naar Los Angeles moet wel een van de spectaculairste treinreizen in Amerika zijn. De trein rijdt je langs dramatische bergketens, door wereldsteden en laat je de mooiste stukjes van de westkust zien. Dit alles in stijl want de trein heeft een speciale observatiecoupé, een restaurant en zelfs een bioscoop aan boord.

LA naar seattle treinreis FEM FEM

Droomroute

De Amtrak Coast Starlight brengt je in ruim 35 uur van het noorden naar het zuiden langs de west kust. Je treinreis begint in Seattle en rijdt langs steden als Vancouver, Portland, San Luis Obispo, Santa Barbara en je eindigt in Los Angeles. Vanaf Washington langs zijn bergen met besneeuwde toppen via het groen beboste Oregon naar de kust van het warme Californië.

treinsreis-amerika-FEMFEM

Foto via Amtrak

Leerzaam

Onderweg kom je langs verschillende natuurparken. Terwijl je door de dik beboste wouden schiet of langs de uitgestrekte kusten rijdt kun je ook nog iets leren over de omgeving. Dankzij het Trails&Rails programma aan boord van je treinreis kun je luisteren naar gidsen die iets vertellen over het passerende landschap.

Reizen in stijl

De trein is van alle gemakken voorzien. Zo kun je een luxe privé slaapkamer reserveren met jouw persoonlijke butler die je bed voor je opmaakt. Je hebt toegang tot de Parlor coupe waar je aan de bar een cocktail kunt bestellen, een boek uit de bibliotheek kunt pakken en voor het panoramaraam op een comfortabele stoel lekker van het uitzicht kunt gaan genieten. ’s Avonds kun je in het restaurant dineren terwijl het landschap aan je voorbij schiet. Je kunt daarna zelfs nog naar de bioscoop die zich ook aan boord bevindt. Dat is pas een treinreis in stijl.

observatie-deck-FEMFEM Coupe-prive-FEMFEM Restaurant-coupe-FEMFEM parlor-coupe-FEMFEM
Foto’s via Amtrak

Via de site kun je virtueel door de trein lopen, wat je al het bijzondere gevoel geeft en waardoor je deze bijzondere treinreis gelijk wilt gaan boeken.

Voor op je bucketlist: Ontdek Afrika per stoomtrein