Broeken, we love them! Ook in het nieuwe fashion seizoen, zien we weer de mooiste ontwerpen voorbij komen. Heb je wat mode inspiratie nodig? De allernieuwste modetrends voor lente zomer 2021 kunnen je nú al op ideeën brengen.

Broeken FEMFEM

Baggy jeans

Weet je nog, die tijd op de middelbare school dat baggy broeken helemaal de shit waren? Op een begeven moment ging deze broek volledig uit de mode en maakte daarbij plaats voor de skinny jeans. But we’ve got some good news: deze broek maakt zijn return en dat vinden wij mega kicken!

Over het algemeen is het een goed jaar geweest voor de broekenscene. Volgens MatchesFashion zou de verkoop van jeans dit jaar – ondanks het vreemde jaar, met maar liefst 50% zijn gestegen. Ook hebben veel modemerken in hun collecties voor 2021 jeans opgenomen.

De afgelopen jaren zagen we de een na de andere trend weer voorbijkomen. Van mom jeans tot aan de regular fit jeans, en van de flared jeans tot aan de bootcut jeans. Sommige jeans lijken op elkaar en komen iedere keer weer terug. En dat geldt dus ook voor de baggy jeans, die in veel collecties dus een ereplek heeft bemachtigd.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door NA-KD.com (@nakdfashion)

Anything else?

Maar is de baggy jeans dan de enige nieuwe trend? Nee zeker niet. Als we de fashionwereld mogen geloven blijven we het komende seizoen wijde spijkerbroeken met een hoge taille dragen. De oversize trend, met oog op het thuiswerken, blijven we veel zien.

Een andere trend met betrekking tot spijkerbroeken is de verticale naad aan de voorkant van broekspijpen. Dit is, als je het aan ons vraagt, een fantastische modetrend omdat je benen er optisch langer door lijken. Je kunt sowieso altijd eerst even informatie zoeken naar welke jeans het beste bij jouw lichaam past.

Nieuw in de scene is de ‘workwear’ feeling van deze spijkerbroeken. Het zijn niet meer die rechte jaren 80 broeken met superhoge, vrij strakke taille die we het afgelopen jaar veel zagen, maar de mood is relaxter.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door NA-KD.com (@nakdfashion)

Ideeën voor goede kleding combinaties is onder andere het dragen van een lange overhemdblouson die over de broeken wordt gedragen. Dit soort silhouetten hebben we in tijden niet gezien. Over de blouson of tuniek kun je altijd nog een kort jasje dragen.
Nog meer trends weten voor 2021? Bekijk dan dit artikel!