Bijna alle koppels doen iedere dag hetzelfde samen. Helaas is dat, volgens experts, toch niet zo handig voor je relatie. Je wil immers dat jij en je lover wat meer naar elkaar toe groeien in jullie relatie. Met deze activiteit kunnen jullie beter stoppen, want dit is allesbehalve goed voor je relatie.

goed voor je relatie
Bron: Netflix

Dít doen alle koppels

Zodra jullie allebei thuis komen van werk of studie, is het waarschijnlijk altijd een vast riedeltje. Even wat huishoudelijke taken, uiteraard koken en daarna tijd voor ontspanning. Met andere woorden: op de bank neerploffen om een serie te bingen of een spannende film te kijken. Televisie kijken doen alle koppels samen, maar soms eigenlijk nét iets te vaak. En wist je dat dat eigenlijk helemaal niet zo goed is voor je relatie?

Niet zo goed voor je relatie

Televisie kijken is zeg maar, net als alle andere entertainment, een van de minst intieme dingen die jullie kunnen doen. Nou is er in principe weinig mis met televisie kijken en is het zo nu en dan best een prima activiteit voor jullie samen. Het is gewoon minder verstandig om dit iedere dag alleen maar te doen. Dat komt doordat je relatie op deze manier niet groeit. Doordat jullie alleen naast elkaar zitten en geen tijd en energie in elkaar steken, is er geen groei naar elkaar toe mogelijk.

En dat is nu juist wat je eigenlijk niet wil. Het is belangrijk om ook met elkaar te communiceren en bezig te zijn met elkaar. Zo groeien jullie namelijk in je relatie. Daar plukken jullie later de vruchten weer van. Wanneer jullie weinig met elkaar ondernemen, kan het zijn dat jullie langzaam meer uit elkaar groeien. Hierdoor zou jullie relatie op termijn een beetje uit elkaar kunnen vallen. Dat is nu juist wat we niet willen! Een beetje televisie kijken is dus onschuldig, maar neem ook de tijd om andere goede dingen voor je relatie te doen.

@jayshetty Learning somethig new with your partner will be more memorable than any amount of time on Netflix, I promise. Clipped from my talk with @Steven Bartlett ♬ original sound – Jay Shetty