Voor alle Barbie-liefhebbers is er groot nieuws op komst! Er staat een mega leuke serie op het punt te verschijnen waarin zowel Barbie als de geliefde Bratz de hoofdrol zullen spelen. CBS Studios heeft dit exciting nieuws gedeeld met de Amerikaanse nieuwssite E! News. Wij praten je bij!

barbie x bratz

Barbie X Bratz serie

Deze aankomende serie, gebaseerd op het boek You Don’t Own Me: How Mattel V. MGA Entertainment Exposed Barbie’s Dark Side, zal ons meenemen in de fascinerende levens van de geniale geesten achter zowel Barbie als Bratz. In de recente Barbie-film worden we al voorgesteld aan de visionaire maker van de iconische pop. Namelijk Ruth Handler, die indrukwekkend vertolkt wordt door de getalenteerde actrice Rhea Perlman. De hernieuwde belangstelling voor poppen, aangewakkerd door het mega succes van de Barbie-film, heeft de makers geïnspireerd om dieper in te gaan op het boeiende verhaal. Het verhaal zal gaan over Ruth Handler en de schepper van Bratz, Carter Bryant.

Verhaallijn

De film Barbie vertelt het verhaal van de wereldberoemde pop van speelgoedfabrikant Mattel, die tot de ontdekking komt dat er naast de Barbie-wereld ook een werkelijke realiteit bestaat. Deze keer krijgen ook de poppen van de geliefde animatieserie Bratz een plek in het verhaal. You Don’t Own Me werpt een kritische blik op de schaduwzijde van de poppenoorlogen die ontstonden als reactie op de culturele revolutie die Barbie teweegbracht. Het onthult de genadeloze wereld van de speelgoedindustrie, waar veel op het spel staat.

Volgens internationaal nieuwsagentschap Reuters werd de serie omgeven door spanningen met betrekking tot auteursrechten van Bratz. Een langdurig juridisch gevecht tussen Mattel en MGA Entertainment, de producent van Bratz, zorgde voor de nodige commotie. Mattel beweerde dat Carter Bryant, een voormalig ontwerper bij Mattel, schetsen maakte van de Bratz-poppen terwijl hij nog in dienst was van het bedrijf. Aan de andere kant beweert de fabrikant dat Bryant de Bratz-ontwerpen in 1998 creëerde, tijdens een onderbreking van zijn werk bij Mattel.

De exacte releasedatum van deze heerlijke serie blijft vooralsnog een goed bewaard geheim. De anticipatie stijgt met de dag, en fans van zowel Barbie als Bratz kunnen zich verheugen op een meeslepend verhaal. Het zal een kijk geven op de fascinerende geschiedenis achter deze iconische speelgoedfenomenen. Enne, of dit een succes wordt? Zeker weten!