Het zou ooit het vetste festival ter wereld worden maar dat ging niet helemaal zoals gepland. En regelrechte nachtmerrie is de beste omschrijving van het festival. Dat alles konden we terugzien bij een van de best bekeken documentaires op Netflix: The Greatest Party That Never Happened. Maar, rumour has it, dat er tóch nog een tweede editie van het festival gaat komen. Que?

nieuwe editie fyre festival FEM FEM

Het waren Billy McFarland en Ja Rule die de eerste editie hadden georganiseerd. Terwijl Ja Rule niet door had dat niks ging zoals het zou moeten, wist Billy verdomd goed dat dit een mislukking zou zijn. Maar terwijl hij nu vastzit kan hij het niet laten om toch een tweede Fyre Festival te organiseren, blijkt uit een gesprek tussen schrijver Josh Raab en McFarland.

Fyre Festival 2.0

Josh Raab werd gecontact door de vriendin van McFarland om hem te laten weten dat hij graag een tweede festival wilde organiseren. Maar niet alleen dat hoor. Blijkbaar wil McFarland ook een biografie uitbrengen en daarbij kan hij best wat hulp gebruiken van een schrijver. De naam van de biografie heeft hij ook al: “Prometheus: The god of Fyre.” Met dit boek wil hij het échte verhaal van het festival vertellen met alle details die niet te zien waren in de docu op Netflix.

Afijn, ook gaf hij dus aan om het nog een keer te willen proberen met het Fyre Festival. Allereerst wil hij met het geld wat hij aan het boek zou verdiepen alle werknemers die zijn gedupeerd willen terugbetalen en met de rest van het geld wil hij het gewoon nog een keer proberen. Hij wil dat iedereen gaat vergeten hoe dramatisch de eerste editie was. Josh Raab is alleen niet akkoord gegaan met zijn aanbod dus McFarland moet nog even verder doorzoeken naar iemand die wél graag een samenwerking met hem aangaat.

Voor iedereen die de documentaire heeft gemist, bekijk hier de trailer:

Lees overigens meer over wat er in mei allemaal is toegevoegd op Netflix.