Je hebt er vast wel eens over gehoord: The Lincoln Lawyer. Het eerste seizoen was een groot succes, het was daarom slechts een kwestie van tijd voor zich een vervolg aandiende. Heb je het nieuws gemist? Sinds 6 juli kon je namelijk het tweede seizoen bingen. Enne, ze stonden al snel hoog op de lijst!

The Lincoln Lawyer tweede seizoen topserie nummer 1 netflix
Bron: Netflix

The Lincoln Lawyer

De Amerikaanse dramaserie The Lincoln Lawyer van regisseur Ted Humphrey is een regelrechte kijkcijferhit op Netflix én dat blijkt. De serie verscheen in mei en scoorde op de dag na zijn release al een kleine 500 punten en was daardoor veruit de best bekeken serie. De serie was zo’n groot succes dat fans enkele dagen na de release, smeekten om een tweede seizoen. En geloof het of niet, het tweede seizoen is twee maanden later uitgekomen. Of naja, deels dan.

Waar gaat het over?

Mocht je het helemaal niet meegekregen hebben, maar wel benieuwd zijn waar de serie over gaat, wij leggen het je uit. The Lincoln Lawyer is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Michael Connelly. Hier volgen we het personage Mickey Haller, een advocaat met een nogal bijzondere manier van werken. Haller werkt namelijk vanuit de achterbank van zijn Lincoln Sedan, waarmee hij door de straten van Los Angeles rijdt.

Het eerste seizoen begint als volgt: wanneer Hollywood-advocaat Jerry Vincent wordt vermoord, moet Haller een monsterzaak van hem overnemen – de verdediging van Walter Elliott, een prominente studiomanager die ervan wordt beschuldigd zijn vrouw en haar minnaar te hebben vermoord. Hoewel Haller altijd heeft gedroomd van zo’n grote zaak, lijkt het niet heel veel goeds mee te brengen. Terwijl Haller zich voorbereidt op de zaak, ontdekt hij namelijk dat degene die schuldig is aan het omleggen van advocaat Vincent, zijn pijlen nu op hem lijkt te hebben gericht. Oeh!

Lees ook: Kijkers raken niet uitgepraat over Netflix-film met Zac Efron

Tweede seizoen

Mocht je willen weten hoe het verder loopt, adviseren we je toch echt om de serie gewoon te gaan kijken. Geloof ons maar, je krijgt er geen spijt van. Het tweede seizoen is in ieder geval goed in de smaak gevallen bij de kijkers thuis. Iemand schrijft zelf op Twitter: “Seizoen twee is nog beter dan seizoen één.” Nou, dan weet je dat het een hele goede serie is.

Het tweede seizoen is overigens opgesplitst in twee delen, iets wat Netflix tegenwoordig steeds vaker doet. Het eerste deel is in ieder geval al een tijdje te bekijken, het tweede deel zal vanaf 3 augustus beschikbaar gesteld worden. Nog even wachten dus! Ga jij kijken?