Bij grote groepen trekken we vaak het spelletje 30 seconds uit de kast. Gezellig in duo’s of trio’s zoveel mogelijk woorden omschrijven en raden in 30 seconden. Dit gezelschapsspel is niet voor niets een van de meest populaire spellen. Ieder heeft zijn of haar eigen tactiek. Dit zijn de verschillende types tijdens een spelletje 30 seconds.

Types tijdens een spelletje 30 seconds

Een spelletje 30 seconds is eigenlijk altijd een goede keuze. We kennen het allemaal en er is eigenlijk niemand die niet in staat is om dit spelletje te doen. Toch zijn er duidelijk verschillende aanpakken en doen we het absoluut niet allemaal hetzelfde. Denk er dan van te voren goed over na met wie jij een team zou willen vormen. Dit zijn de verschillende types tijdens een spelletje 30 seconds.

#1 De veel te fanatieke speler

Deze persoon zit er eigenlijk altijd wel tegen. Vaak iemand die absoluut niet tegen zijn of haar verlies kan. Deze persoon zit op het puntje van de stoel, gaat altijd een stukje harder praten en wordt boos op de teamgenoten als ze iets niet raden of iets niet goed omschrijven. Na 30 seconden leest hij of zij je rustig nog even de les.

#2 De betweter

Al voordat je je zin hebt afgemaakt, wordt je afgekapt door deze persoon. Deze weet het eigenlijk altijd heel goed en ook nog eens beter dan de rest. Hij neemt ook absoluut geen blad voor de mond dus iedereen mag dit weten.

#3 De slome speler

Deze persoon beseft vaak niet dat hij of zij maar 30 seconden heeft om alle vijf de woorden te raden. Maar prima joh, denk jij nog maar even na over het antwoord! Dan doen we het gewoon met gemiddeld een woord goed geraden per keer.

#4 De domme speler

Deze speler doet zijn best, maar heeft simpelweg niet de algemene kennis in huis om deze woorden te kennen. Hij of zij doet zijn best om nog een antwoord te geven, maar past daarna eigenlijk toch. Prima, tot dat je erachter komt dat hij of zij alle vijf de woorden heeft gepast.

#5 De random woorden persoon

Sommigen denken dat het zin heeft om de hele tijd random woorden te roepen in de hoop dat er dan eentje tussen zit die wel goed is. Toch blijkt dit in de praktijk vaak weinig goede antwoorden op te leveren en eigenlijk gewoon bloed irritant te zijn. De rest hoort namelijk de persoon die aan het woord is geen andere dingen meer zeggen.

Lees ook: Met deze tips win jij voortaan met 30 seconds