Tijdens deze bizarre tijden is het natuurlijk ontzettend fijn om samen met de mensen om jou heen een leuk bordspel te spelen. Dit zorgt voor afleiding, lol én je bent een avondje offline.

Wie houdt er nou niet van 30 seconds? Al een tijdje is het spel geliefd bij velen, en wij snappen wel waarom. Met een paar drankjes op vijf woorden omschrijven kan voor veel grappige situaties zorgen. Maar, je wilt natuurlijk wel winnen! Zonder dat de anderen dit doorhebben kun jij namelijk heel gemakkelijk wat valsspelen bij het spel. Misschien nog wel meer dan jij denkt. Wij vertellen je graag hoe.

winnen met 30 seconds

Bevestig iemand z’n (foute) antwoord

Wanneer het écht even niet lekker loopt en jouw teamgenoot maar niet de dingen raadt die er op jouw kaartjes staan, kun je maar net zo goed gewoon ‘JA’ roepen op de dingen die je teamgenoot noemt. Bevestig een antwoord van jouw teamgenoot zonder dat deze goed is. Jij bent namelijk de enige die jouw kaartjes kunt zien. Niemand kan je vertellen dat dit goed of fout is. Tja… wanneer het écht niet lukt moet je maar improviseren, toch? 😉 Zorg er wel voor dat niemand jouw kaartje checkt.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door McGreevys Toys Direct (@toysdirect.ie) op

Verplaats je pion stiekem

Terwijl iedereen druk aan het discussiëren is wie de eerste president van Amerika was, kun jij zonder dat zij dit doorhebben jouw pion eventjes een paar stapjes naar voren zetten. Maximaal twee, anders wordt dit misschien duidelijk. Zorg dat je geen oogcontact met anderen maakt en dit zo snel en soepel mogelijk verloopt!

Bedenk een ander woord

Krijg jij een begrip waarvan je zelf echt niet weet wat het betekent? Maak je dan geen zorgen. Bedenk iets wat er op lijkt en probeer dat uit te leggen. Zorg er wel voor dat het een beetje in de buurt ligt. Zo maak je het voor jezelf en je teamgenoot een stuk makkelijker zonder dat iemand dit doorheeft.

Extra wijntje voor je medespelers

Hoe stom het ook klinkt, we weten allemaal dat wanneer jij een wijntje extra op hebt, jouw hersenen iets slomer gaan werken dan normaal. De woorden proberen te begrijpen én omschrijven gaat gepaard met veel gelach en uitdaging. Wanneer jij dus de gastvrouw bent kun jij gemakkelijk nog een extra wijntje aanbieden. Zij hebben waarschijnlijk niks door en zeggen graag ja tegen een extra borrel. Zo ben jij stiekem een stuk geconcentreerder en zijn de begrippen voor jou een eitje.

Gewoon nog een keer gooien

Terwijl iedereen druk bezig is met het praten over verliezen of foute antwoorden goed rekenen, kun jij alvast jouw dobbelsteen gooien. Komt deze weer op twee terecht? Kijk dan even of iemand jou heeft zien gooien, zo niet gooi dan gewoon nog een keer! Als je dobbelsteen maar op de 1 of 0 komt. Niemand die het merkt. Zag iemand het? Doe dan gewoon alsof je neus bloedt.

Wij zeggen: winning!