Wil je naast alle familieverplichtingen ook nog iets leuks doen met je vriendinnen met de feestdagen? Wij hebben de leukste uitjes verzameld voor samen met je vriendinnen tijdens de feestelijke decembermaand. En nee, dan hebben we het niet over de standaard uitjes naar de bioscoop of een dagje naar een spa, maar dingen waar je misschien zelf niet zo 1-2-3 op komt.

dingen vriendinnen december FEM FEM

1. Vogue Christmas Market

Het ultieme kerstevent vindt dit jaar voor de tweede keer plaats: The Vogue Christmas Market. Op zondag 8 december wordt de Zuiveringshal in de Westergas omgebouwd tot een betoverend kerst walhalla. Je vindt er sierlijke kraampjes met door Vogues editors geselecteerde meest charmante cadeaus. Er is van alles te doen. Zo kan je in The Vogue Christmas Store shoppen voor extra goodies. Drink glühwein in het speciale Vogue Café en sla de Vogue Photobooth zeker niet over om deze mooie dag met je vriendinnen te vereeuwigen.

2. Wijnproeverij op locatie

Zijn jij en je vriendinnen net zo fan van wijn als wij? Ga samen voor een wijnproeverij in jullie favoriete stad. Trek jullie meest fancy outfits uit de kast (hoe meer over de top, hoe beter) en maak er een girls only avond van. Zoek een fijn restaurant en geef jullie zelf een diner en wijnproeverij cadeau. Een mooi moment om even écht samen met je vriendinnen te zijn na al die drukke, hectische maanden.

3. Wijnproeverij aan huis

Hebben jullie eigenlijk meer zin om lekker thuis te blijven? Kies dan voor een wijnproeverij aan huis. Er komt een heuse wijnkenner op de door jou opgegeven locatie (kan dus ook in een vakantiehuisje) en brengt een aantal wijnen voor jullie mee. Aan jullie om te bepalen welke favoriet is. Sluit de avond af met een pyjamaparty, foute kerstfilms en lekker veel snacks. Een betere kerst met vriendinnen bestaat niet.

4. Kerstmarkt

Bezoek één van de velen kerstmarkten die Nederland en Duitsland rijk zijn. Er is genoeg aanbod. Je kan gaan voor een dagje in een van de grote Nederlandse steden, zoals bijvoorbeeld Maastricht, Dordrecht of Valkenburg. Maar er is natuurlijk ook de optie om er een heus Christmas shopping weekendje van te maken in Duitsland. Zoek samen een leuk verblijf dichtbij de kerstmarkt en ga twee dagen all the way. Struin alle honderden kraampjes af, proef zo veel mogelijk verschillende lekkernijen en geniet van de met licht versierde stad. Het belooft een magisch weekend te worden.

5. Afternoon drinks

Plan een hele dag vrij met elkaar en wissel de ‘Afternoon Tea’ in voor ‘Afternoon Drinks’. Laat je rijke fantasie de vrije loop gaan en creëer de meest feestelijke baksels en versier ze met overdreven toppings. Zet de foute kersthits aan om helemaal in de stemming te komen. Drink warme chocolademelk, koffie met jullie favoriete winterse likeuren of glühwein. Geniet hiervan onder het genot van jullie eigengemaakte creaties.

6. Toetjes diner

Eerste kerstdag overleefd met je familie? Kies ervoor om tweede kerstdag gezellig met je vriendinnen uiteten te gaan. Aangezien je jezelf waarschijnlijk eerste kerstdag al tonnetje rond hebt gegeten met alle lekkere gerechten gemaakt door je oma is het nu wel fijn om het iets ‘rustiger’ aan te doen. Ga voor een toetjes diner. Bestel alle toetjes van de kaart en deel ze met elkaar. Bestel hierbij heerlijke warme drankjes en klets de avond vol. Eens een keer wat anders.

7. Indoor skiën

Dit jaar helaas geen tijd voor wintersport, omdat jullie maar geen week kunnen vinden waarin iedereen kan? Besluit om samen een dagje indoor te skiën. Dit is leuk voor iedereen, ervaren of onervaren. Er is genoeg te doen om je een dagje te vermaken in de sneeuw. Houd vooral genoeg pauzes om even op te warme met een heerlijke warme chocolademelk met slagroom. Één dag prikken moet wel lukken toch?