De meeste relatie struggles zijn prima uit te praten. Jij en je partner willen waarschijnlijk allebei het beste en zijn bereid om te werken voor succes. Met deze uitspraken ligt het vaak anders, zegt of doet je partner een van deze dingen of zelfs meerdere? Dan is het tijd om na te denken over de relatie. Met deze dingen laat je partner je namelijk zien hoe hij of zij in elkaar zit en vaak duiden deze uitspraken op toxic behaviour.

relatie uitmaken FEM FEM

1. Je partner is onbeschoft tegen iemand die zijn of haar werk doet

Het kan zijn dat je vriend of vriendin met het verkeerde been uit bed is gestapt of het eruit kwam voordat hij of zij er erg in had. Merk je dat je partner vaker onbeschoft is of pijnlijke dingen zegt tegen anderen? Dan is dat een kijkje in de manier waarop je partner waarschijnlijk tegen jou zal praten in de toekomst.

Ook al is je lief aardig tegen jou. Als ze onbeschoft of beledigend zijn tegen een serveerster of kassamedewerker is het een matter of time voordat ze die negativiteit ook naar jou toe gaan uiten!

2. Ze zijn negatief over je uiterlijk

Hey, ik waardeer eerlijkheid. Als die broek mij niet zo mooi staat kan je me dat gerust duidelijk maken. Waarschijnlijk zie ik het dan ook. Het wordt pas een probleem als je partner niet kan stoppen met negatieve opmerkingen maken of je uiterlijk. Dit duidt op een slecht patroon wat pas stopt als jij er een einde aan maakt.

Je vriend of vriendin heeft geen recht om te beslissen over je uiterlijk of je kledingkeuze! Een langere tijd in een relatie zitten met iemand die zulke controle over je heeft kan je ontzettend onzeker maken. Ook betekend het vaak dat je partner in de toekomst niet zal veranderen als hij of zij niet snapt hoe fout dit is!

3. Ze dreigen met het feit dat ze je zullen verlaten

Ik hoef je waarschijnlijk niet te vertellen hoe fout dit is! Zegt je vriend of vriendin dit in een ruzie? Dan kan het zijn dat hij of zij heel boos was en het niet zo bedoelde, waarschijnlijk wordt het dan na de ruzie uitgesproken en kunnen jullie weer verder werken aan het vertrouwen.

Zegt je partner dit vaker? Dan kan dit duiden op emotionele mishandeling. Emotionele mishandeling hoeft niet te betekenen dat je elke dag uitgescholden wordt en je iedere avond huilend naar bed gaat. Je kan ook goede dagen hebben in een relatie waar emotionele mishandeling voorkomt. Het herkennen van emotionele mishandeling ligt hem in het herkennen van patronen.

Zeggen dat je iemand zal verlaten is een hele manipulatieve uitspraak en zou nooit gebruikt moeten worden om iemand anders onnodig pijn te doen of om te krijgen wat je wilt.

4. Je partner gebruikt je zwakke punten in ruzies

Iedereen in een relatie zou zich veilig moeten voelen om alles tegen je partner te kunnen zeggen. Wanneer jij aan je vriend of vriendin verteld waar je onzeker over bent of hoe jij je voelt en je partner dit later tegen je gebruikt is er geen excuus. Dit is gewoon gemeen en duidt weer op emotionele mishandeling.

Omdat je er onzeker over bent ga jij waarschijnlijk nog meer aan jezelf twijfelen, dit is een gevoel die geen enkel persoon aan je mag geven!

5. Hij of zij zegt onaardige dingen over je familie of vrienden

Waarschijnlijk zullen jij en je partner niet alle mensen om jullie heen aardig vinden, dat is normaal. Je komt uit verschillende families en hebben allebei andere vrienden en een ander leven. Het kan zelfs zo zijn dat er problemen ontstaan tussen jullie families of vrienden, hier horen jullie allebei respectvol mee om te gaan!

Wanneer je partner beledigende dingen over je familie of vrienden zegt heeft hij of zij duidelijk geen respect voor de persoon in kwestie en voor jou! Jij en je partner horen de mensen om jullie heen te behandelen met respect. De mensen om je heen zijn een deel van je en waren hier lang voordat je partner er was!

lees ook: gezonde manieren om om te gaan met een break-up.