Kroatië is in een korte tijd een super populair vakantieland geworden. Zo gek is dit niet. Het land heeft super veel te bieden, van het eten en drinken tot het heerlijke weer. Ben jij nog op zoek naar een vakantiebestemming voor aankomende zomer? Dan zijn deze steden in Kroatië misschien wel iets om naar toe te gaan.

Split

Split is een stad die gezien moet hebben. Je kunt hier de historie van Kroatië ontdekken. Geniet van de prachtige binnenstad en waan je even terug in de tijd. Genoeg cultuur gesnoven? Er zijn genoeg stranden in de buurt van het centrum. De restaurants zijn hier super knus én lekker.

Prokurative square in Split through stone window

Foto via iStock

Hvar

Het eiland Hvar is trendy en in slechts één uurtje te bereiken met de boot vanuit Split. Hvar is dé uitgaansplek. Zin in een beachparty? Goed nieuws, die worden hier heel veel gehouden. Als je wilt bijkomen van een wilde nacht, kun je genieten van de zon in een van de prachtige baaien. Klinkt goed, toch?

Wide angle aerial view of Hvar city

Foto via iStock

Dubrovnik

Nog zo’n pareltje aan de Adriatische kust is Dubrovnik. De stad was eerst niet zo bekend, maar na de opnames van The Game of Thrones werd het steeds bekender. Als je door de straatjes loopt is het alsof je aanwezig bent op de set van de te gekke serie. Dit is al een reden om een bezoekje te brengen aan deze stad.

General view of Dubrovnik - Fortresses Lovrijenac and Bokar seen

Foto via iStock

The Yacht Week Croatia

Heb jij zin om langs al deze plekjes te reizen met een boot? Dan is The Yacht Week misschien iets voor jou en vrienden. Een week langs varen langs de kust van Kroatië, genieten van de tofste feestjes en eten in de lekkerste restaurants. Bedenk met wie je wilt, selecteer een datum, zoek een boot uit en je bent ready to go om de beste week uit jouw leven te beleven. Dit tripje staat bovenaan onze bucketlist.

yachtweek1-femfem yachtweek2-femfem
Foto’s via The Yacht Week

Ben jij een keertje in Kroatië geweest?

Lees ook: de leukste steden in Italië waar je geweest moet zijn