Unicorn items zijn nog steeds heel erg populair. We schreven eerder al hoe je kleurrijke unicorn donuts kan maken. Voor de unicorn lovers hebben we nu nog een unicorn recept, namelijk die van unicorn meringues. Het is iets lastiger om te bereiden, maar wel ontzettend zoet en lekker!

unicorn meringue

Ingrediënten

voor circa 30 stuks

  • 4 eiwitten
  • 250 gram poedersuiker
  • twee druppels aardbei extract of een andere smaak naar keuze
  • 3 eetbare kleurstoffen
  • spuitzak
  • diverse bakjes

Instructies

Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe de eiwitten in een grote ontvette (!) kom en klop dan met een keukenmachine, mixer of garde de eiwitten lichtelijk stijf. Voeg dan de helft van de poedersuiker erbij en blijf kloppen totdat het echt stijf is geworden en voeg dan de overgebleven poedersuiker en het fruitextract erbij. Als het goed gemixt is, ben je klaar. Lukt het de eerste keer niet om de eiwitten goed te kloppen? Probeer het vooral nog een keer, het duurt even voordat je het goed onder de knie hebt!

Verdeel daarna het mengsel over drie bakjes. Voeg bij elk bakje een andere kleur kleurstof en roer het door. Schep daarna de inhoud van de drie bakjes in een spuitzak en mix het een beetje zodat je een mooi kleurrijk effect krijgt. Maak een bakplaat klaar met bakpapier erop. Druk het mengsel door de spuitzak en maak een spiraalvormige beweging. Maak de meringues met een diameter van ongeveer 4 centimeter. Je kan er voor extra kleur ook nog sprinkles overheen sprenkelen. Bak de meringues voor circa 2 uur lang op 175 graden. Houd ze goed in de gaten, zodat ze niet verbranden.

En dan zijn je vrolijke, kleurrijke meringues klaar om opgegeten te worden!

Zin in iets gezonders? Hier vind je 4 lekkere recepten voor groentefrietjes.