Hey Upper East Siders, Gossip Girl here. And I have the biggest news ever, we hebben een iconisch haarkleurtje uit de oude doos getrokken. De hernieuwde obsessie met Gossip Girl heeft ons veel te bieden gegeven, met name de Upper East Side-blonde. Een tint die nooit echt van onze radar is verdwenen, maar de laatste tijd steeds meer te zien is in het straatbeeld. Enne, misschien wel een kanshebber voor je eerstvolgende kappersafspraak…

upper east side blonde

Upper East Side-blonde

Upper East Side-blonde haar, wat moeten we ons daarbij voorstellen? Uiteraard, niemand anders dan de koningin van de Upper East Side, namelijk actrice Blake Lively. Blake’s haar (en stijl) is bijna net zo beroemd als haar wereldberoemde karakter uit Gossip Girl, Serena van der Woodsen. Haar blonde lokken zijn gekenmerkt door moeiteloos swooshy volume, relaxte losse S-golven, boho-glamour en prachtige highlights. Dit hielp Serena (en Blake) om Upper East Side-blonde te verstevigen als handelsmerk voor it-girls uit de jaren negentig.

De Upper East Side-blonde teint is geïnspireerd op de kleur die gedragen werd door de high society uit de jaren negentig. Deze upper class vrouwen werden geassocieerd met de chique wijk in New York, namelijk Upper East Side.

Deze kleur blond is wat donkerder en warmer dan je gewend bent en desondanks straalt het haar als een malle. In feite wordt een zachtere, diep ingeplante haaraanzet gecombineerd met heldere, warme blondtinten voor haar dat er rustig en duur uitziet in plaats van flitsend. “Dat was het tijdperk dat ons balayage bracht”, legt Ursula Stephen uit, beroemd haarstylist en Living Proof-ambassadeur, die Zendaya, Rihanna en Rita Ora tot haar klanten rekent.

De sleutel is om er voor te zorgen dat er geen sterke kleurovergang ontstaat bij de wortels en dat ze naadloos overgaan bij een helderdere haarkleur. Wat betreft de tonen, zoek met de kapper warme en luxueuze kleur uit. Denk hierbij aan kleuren zoals goud, honing of beige. Tip: het is dus goed om aan het begin van je kappersbeurt even goed te overleggen over de blonde tinten.

Hoe draag je Upper East Side-blond haar?

Met deze chique, blonde kleur kun je een hoop kanten op. Toch komt de haarkleur heet mooist uit wanneer de lokken vrij kunnen bewegen. Zo zien we dat Blake Lively en Sophia Richie hun goudblonde lokken altijd in een nonchalante slag draaien of juist in een glanzende old Hollywood-krul.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Blake Lively (@blakelively)