Je kent ’t wel: je hebt je sportschema net lekker onder de knie en dan staat er een vakantie voor de deur. Daar gaat je ritme! Zie dan maar eens de draad weer op te pakken als je weer thuis komt… In principe hoeft dit niet zo te zijn. Er zijn namelijk genoeg vakantieactiviteiten waar je ook veel calorieën mee kunt verbranden. En ze zijn ook nog eens leuk!

vakantie activiteiten calorieën verbranden

Vakantie activiteiten waar je calorieën mee verbrandt

Je hoeft natuurlijk niet per se de sportschool in te duiken op je vakantieadres. Er zijn genoeg andere te gekke vakantie activiteiten waar je eigenlijk best wel wat calorieën mee verbrandt. Sporten zonder dat het voelt als sporten. Dat klinkt als vakantie, toch?

1. Suppen

De laatste jaren heeft het supboard zijn intrede gemaakt op veel vakantiebestemmingen. Wie vindt het dan ook niet geweldig om een dagje te vertoeven op het water? Of je nou aan het Gardameer of de Griekse kust vertoeft: bijna overal is er de mogelijkheid om eens lekker te paddelen. Het is een goede manier om de verkoeling op te zoeken en je verbrandt er ook nog eens calorieën mee!

2. Zwemmen

Zwemmen is een onwijs goede work-out en wint het wat ons betreft zelfs van hardlopen. Op vakantie is er bijna altijd een optie om te zwemmen – zowel in het zwembad als in de zee. Duik iedere dag het water in en zwem wat baantjes om in beweging te blijven. Als je dit al een halfuurtje per dag doet, hoef je je geen zorgen te maken dat je niet genoeg beweegt tijdens je vakantie.

3. Wandelen

Ga je op je vakantieadres de buurt eens verkennen? Doe dat dan ook wandelend! Als jij een uur tot anderhalf uur aan de wandel gaat, verbrand je een hoop calorieën en je ziet ook nog eens wat van de omgeving. Vergeet natuurlijk niet om onderweg een kleine pauze te houden voor een ijsje 😉

4. Duiken

Vertoef je op een bestemming waar de onderwaterwereld prachtig is? Overweeg dan eens om je duikbrevet te halen. Buiten het feit dat je onwijs veel van de onderwaterwereld gaat zien (meer dan tijdens het snorkelen), ben je ook nog eens mega actief bezig. Zo’n duik zorgt er toch voor dat je best wat calorieën aan het verbranden bent. Je zwemt dan ook voor een lange tijd rond natuurlijk.

5. Snorkelen

Krijg jij al angstzweet als je denkt aan diepzee duiken, maar ben je wel groot fan van een prachtige onderwaterwereld? Dan kies je gewoon voor snorkelen! Ook tijdens het snorkelen ben je eigenlijk constant in beweging, waardoor je best veel calorieën verbrandt. Tegelijkertijd zie je om je heen prachtige vissen en misschien wel schildpadden of roggen. Het gaat dus ook zeker niet vervelen!

6. Surfen

Ben jij wat sportiever aangelegd? Dan is het misschien geen slecht idee om een aantal surflessen te nemen op vakantie. Reken maar dat je hier wel even zoet mee bent én dat je genoeg calorieën gaat verbranden. Surfen kan natuurlijk niet overal dus zorg er wel voor dat je een leuke surfbestemming boekt wanneer je opzoek gaat naar een nieuw vakantieadresje.

Lees ook: Bewezen: je wordt gelukkig van een vriendinnenvakantie