We zitten nog vol in de zomer en dat is genieten: hoge temperaturen, vakanties en een goede dosis vitamine d. Toch heeft ieder voordeel zijn nadeel en dat geldt ook voor de zomer. Plakkende nachten, overal wespen én zoemende muggen in de slaapkamer. En dat laatste willen we heel graag voorkomen, want we worden liever niet gestoken door een mug. Drink jij vaak alcohol? Dan moet je daar misschien mee stoppen. Mensen die veel alcohol drinken worden namelijk vaker gestoken door een mug.

alcohol mug
Bron: Pinterest

Lekker wijntje in het zonnetje

Zo’n zomers dagje is eigenlijk niet compleet zonder een alcoholische versnapering, toch? Dat wijntje smaakt altijd nét iets lekker wanneer het zonnetje schijnt en een verfrissende cocktail gaat er eigenlijk ook wel in. Toch kun je de alcohol voortaan beter laten staan en kiezen voor een glas water of colaatje. Het drinken van alcohol kan er namelijk voor zorgen dat je vaker wordt gestoken door een mug.

Vaker gestoken door een mug

Muggen komen eigenlijk gewoon af op lichaamsgeur en besluiten op die manier of ze je wel of niet steken. Zodra jij kiest voor een verfrissende cocktail of een lekker wijntje, doet dat (helaas) iets met jouw lichaamsgeur. Hierdoor vindt een mug jou ineens een stukje aangenamer ruiken en ben je dus sneller de pineut.

Eén alcoholisch drankje is overigens al genoeg om de muggen aan te trekken. Om jezelf veilig te stellen, zul je dus nee moeten zeggen tegen alle alcoholische dranken. Ook maakt het niet uit voor welk drankje je gaat, want ieder drankje met alcohol heeft dezelfde gevolgen. Daarnaast zorgt alcohol er ook voor dat je bloedvaten wijder worden, waardoor je ook nog eens een gemakkelijke prooi bent voor een mug.

Lees ook: Lifehack: zo vang je alle muggen in je kamer