Val je bijna in slaap, begint er opeens iets te zoemen. Argh! Muggen in je slaapkamer is gewoon mega irritant! En wakker worden met rode bultjes en jeuk is misschien nog wel erger. Geen zorgen: met deze trucjes ben je de muggen in je slaapkamer de baas.

joey friends
@Pinterest

Handig trucje

Je hoort hem wel, maar je ziet hem niet. Er bestaat dus een trucje om de boosdoener sneller op te sporen. De benodigdheden? Je adem en een zaklamp! Sommige mensen zeggen dat muggen op licht afkomen, maar dit is een fabel. Desalniettemin helpt licht je wel bij het vangen van de mug, of op zijn minst een poging tot.

Hoe ga je te werk? Maak je kamer donker en doe alle lichten uit (wat waarschijnlijk al het geval was als je probeerde in slaap te komen). Pak de zaklamp (van je telefoon) en adem uit binnen je lichtstraal. Dit werkt omdat muggen niet naar het licht komen, maar wel naar de geur van je adem. En dan begint het wachten… Het licht van de zaklamp helpt je vervolgens op de mug te zien én hem vervolgens te vangen.

Liggend muggen vangen

Voor de luie mensen onder ons: je kunt ook in bed blijven liggen als je een mug wilt vangen. Ga op je rug liggen en leg je telefoon met het scherm op hoge helderheid op je borst. Lok vervolgens de mug weer met je adem, et voilá, binnen no time heb jij hem te pakken!

Muggen voorkomen

Heb je nu helemaal geen zin in deze speurtochten? We got you. Je kunt natuurlijk ook voorkomen dat ze je kamer binnendringen: dit doe je door het plaatsen van een hor of een ventilator. Maar zelfs planten kunnen helpen! Als rozemarijn, citroengras, munt, kattenkruid en lavendel. En laat lavendel nu ook nog een stress tegengaan én bevorderend zijn voor de nachtrust. Win win!

lavendel stress
@Pinterest

Lees ook: Je slaapkamer: kies je voor rust of gezelligheid?