Waarom zwichten wij toch zo vaak voor oudere mannen? Als je aan een vrouw vraagt wat belangrijk is bij een man, is een veelvoorkomend antwoord vaak de leeftijd. Mannen die ouder zijn hebben meer ervaring en nemen het leven serieuzer. Beter dan je mannelijke leeftijdgenootjes wordt vaak gezegd. Maar wat zijn nog meer redenen waarom onze knietjes vaak week worden bij het zien van een oudere man?

@judelaw
@judelaw

Status

Heeft hij een goede baan? Oké dit klinkt heel erg simpel, en dat is het ook, maar zeker niet minder waar. Wij vrouwen vinden het belangrijk als hij al een werkend leven heeft en goed verdient. Hij heeft geen schulden meer en heeft zijn leven op orde. Veel fijner dan een man hebben die nog blijft hangen in zijn jongere jaren en nog geen behoefte heeft om een baan te vinden. Plus, mannen in pak: i mean.. hello!

Zelfvertrouwen

Als je als vrouw moet opnoemen waar een man aan moet voldoen wordt er 9 van de 10 keer zelfvertrouwen genoemd. Er is hierin een verschil tussen arrogantie en je mannetje kunnen staan. Wij vrouwen vinden het heerlijk als een man een beetje aanzien heeft en er echt staat als een vent. Heerlijk toch? Tijdens het schrijven van deze post krijgen we al knikkende knietjes.

Ervaring

Oudere mannen en dan eigenlijk volwassen mensen in het algemeen, hebben meer levenservaring. Ze hebben al verschillende vervelende en leerzame situaties meegemaakt, keuzes moeten maken, op hun neus gevallen en dat vormt ze tot wie ze nu zijn. Ze hebben hun speelse jaren achter de rug en willen zich nu focussen op hun carrière en privéleven. Bovendien is hij ook vaak meer ervaren op het gebied van seks. Veel vrouwen vinden dat zeker behoorlijk interessant en laten zich graag domineren door ervaren oudere mannen. En dat begrijpen wij maar al te goed.

Volwassen uiterlijk

We blijven vrouwen die naar uiterlijke kenmerken van een man kijken. We zeggen wel altijd dat innerlijk belangrijker is, en dit is ook wel zo, maar een goed mannelijk lichaam is ook zeker mooi meegenomen. Het lichaam van een oudere man is volgroeid. Het is behaard, groot en breed en dat vinden veel vrouwen super opwindend. Daarnaast hebben veel mannen ook een onwijs sexy baard, die ze nog aantrekkelijker maakt dan dat ze al zijn.

Stabiel

Last but not least, met een volwassen man aan je zij krijgt je leven een stuk stabiliteit. Hij wil zich graag settelen en zich focussen op misschien wel het stichten van een gezinnetje. Hij heeft wat minder behoefte aan uitgaan en nachten doorhalen en houdt in plaats daarvan gezellige mannenavonden met zijn vrienden. Anders dan andere mannen die wat jonger zijn, spendeert hij net zo lief een zaterdagavond met jou in plaats van in een kroeg te staan.

Lees ook: Op een eenvoudige manier karmapunten verdienen? Doe dan dit!