Er is geen enkel moment waarop het spelletje 30 seconds niet van pas komt. Het is nou eenmaal een gemakkelijk spelletje, je kunt het met veel personen doen en het zorgt gegarandeerd voor hilarische momenten. Toch willen we ook allemaal het liefst winnen natuurlijk. Het zit alleen niet altijd mee, waardoor je soms creatief zal moeten zijn om toch te kunnen winnen. En met creatief zijn bedoelen we eigenlijk gewoon valsspelen. Valsspelen met 30 seconds doe je namelijk zó.

Valsspelen met 30 seconds

Valsspelen met 30 seconds doe je op de volgende manieren

30 seconds wordt regelmatig op tafel gelegd dus we snappen dat de lat hoog ligt. We spelen immers geen spelletjes om ze te verliezen, maar er kan er maar een de winnaar zijn. Je moet het dus slim aanpakken. Natuurlijk is het wel een beetje flauw om vals te spelen, maar wanneer je echt wil winnen zul je wel moeten.

#1 Begin op tijd met alcoholische drankjes

Moedig je vriendinnen gewoon aan om een wijntje te nemen. Niet alleen omdat dit lekker is, maar ook omdat dit een handje helpt tijdens het spel. Met een paar wijntjes op merk je al snel dat je medespelers een stukje minder scherp worden. Dat is uiteraard precies wat je nodig hebt!

#2 Omschrijf een zelf verzonnen woord

Een van de meest bekende tactieken. Het komt altijd voor dat je een woord of zin op je kaartje hebt staan die je niet kent of simpelweg niet kunt omschrijven in 30 seconden. Dit is hét moment om je pokerface op te zetten en te doen alsof je een heel ander woord op je kaartje hebt staan. Dit kan natuurlijk alleen als er niemand anders op je kaartje kijkt na afloop.

#3 Keur een fout antwoord goed

Als je dan toch een poging doet en een mega goede uitleg geeft, maar je teamgenoot roept een ander woord. Doe dan gewoon alsof dat woord klopt en roep heel hard en blij: ‘Ja goed!!’.

#4 Verplaats de pion van anderen

Tsja, gewoon een of twee vakjes naar achter schuiven als de tegenpartij even niet oplet. Dit hebben ze waarschijnlijk helemaal niet door! Vergeet niet om als team samen te werken om dit voor elkaar te krijgen. Een van jullie leidt de rest af terwijl de ander met de pion aan de haal gaat

#5 Verplaats de pion van jezelf een extra vakje naar voren

Als je dan toch bezig bent, kun je net zo goed die van jezelf een vakje naar voren schuiven toch?

Lees ook: Met deze tips win jij voortaan met 30 seconds