Het regent, het waait en het is koud, en met kou komt droogte. We hebben last van een droge huid en vooral van onwijs verrimpelde lippen. Vele van ons grijpen naar een vaseline pot om dan een royale laag op onze lippen te smeren, maar.. is spul eigenlijk wel goed voor je lippen?

@pexels.com
@pexels.com

Hot or not?

Het zit zo: In principe herstelt je huid zichzelf. Als jij continu je lippen insmeert met vaseline  raakt je huid gewend hieraan. Op deze manier worden je lippen als het ware afhankelijk van dit goedje. Daarbij komt ook dat vaseline eigenlijk helemaal niets doet. Het hydrateert, voedt en beschermt je huid niet. En juist die dingen willen we wel.

Slecht voor het milieu

Vaseline is een chemisch product gemaakt van olie en deze is afkomstig van aardolie. Ondanks dat de olie wordt gezuiverd is het nog steeds aardolie. Een chemisch goedje op je lippen smeren? Klinkt niet fijn. Aardolie zorgt voor veel CO2 uitstoot, tijdens de productie komen er schadelijke stoffen vrij en dat is niet goed voor het milieu.

En nu?

Nu hoef je je potje vaseline niet gelijk weg te doen, dat zou zonde zijn. Wel raden we je het aan om niet constant deze substantie op je lippen te smeren. Doe het met mate!

Wist je dat?

  • Vaseline sluit de huid helemaal niet volledig af zoals veel mensen denken. Van “verstikken” is dus geen sprake. Verschillende studies hebben dit aangetoond en het is dus een echte fabel!
  • Vaseline veroorzaakt bijna nooit puistjes bij mensen. Hier is alleen kans op als je het smeert op een huid die al vettig is van zichzelf.
  • Ja, vaseline is goed voor de huid! Het fijne van vaseline is dat het erg stabiel is en daarom bijna nooit een allergische reactie veroorzaakt. Dus ook super geschikt voor de meest gevoelige huidtypes.

Lees ook: Dé beautytrend van 2021 (inclusief vaseline!)