Heb jij gemerkt dat jouw gezichtje ook op het punt van vernieling staat? Wij in ieder geval wel.. Droge plekjes, rode bultjes en tenslotte de acne die je van je masker krijgt, het ziet er allemaal niet best uit. Maar dat gaat nu direct veranderen met deze hack die je belooft om na één nachtje slapten er vanaf te zijn. Klinkt goed, do tell us more…

gezichtsmasker

Old school Vaseline

Grote kans dat je dit wondermiddeltje gewoon in je eigen kast hebt staan, want het gaat namelijk om een ouderwets potje vaseline. Het petroleumsmeersel is anno 2020 weer populairder dan ooit dankzij de huisverzorgingstrend ‘slugging’.

Wat zit er dan in Vaseline?

Vaseline is een stof die afkomstig is van petroleum, wat een oliesoort is. Petroleum ontstaat wanneer plantaardig en dierlijk leven diep in de aardkorst zijn blootgesteld aan extreem hoge druk of temperaturen. De vaseline die van deze olie wordt gemaakt, is ontdekt in 1872. Sinds die tijd wordt het erg veel in cosmetische producten verwerkt. Ook wordt het regelmatig als opzichzelfstaand cosmetisch product gebruikt.

Slugging

Oké je hebt vaseline en wat dan? Het werkt heel erg simpel: nadat je je gezicht hebt schoongemaakt en een moisturizer of nachtcrème hebt aangebracht, smeer je de vaseline over je gezicht. Het idee is dat de Vaseline een barrière vormt waardoor je huid ’s nachts geen vocht verliest. Daarmee voorkom je dus droge, schrale plekjes en word je als extra bonus wakker met een stralende huid. Je hebt wel een behoorlijke hoeveelheid vaseline nodig, dus zorg dat je een vol potje Vaseline in de kast hebt staan.

Vooral op TikTok gaat het behoorlijk hard met deze beautytrend. Wel kun je dit smeersel beter even overslaan als je huid al erg vettig is, want dan heeft het weinig toegevoegde waarde en maak je je huid alleen maar extra vet.

Benieuwd naar een ander populair beautyproduct wat goed is voor je huid?