We hebben allemaal wel eens het voornemen gehad om plantaardig te gaan eten maar willen gewoon níet onze favoriete snacks laten staan. Dat stukje chocolade bij de thee ’s avonds of die extra plak kaas op je burger (guilty!) smaakt gewoon té lekker!

Goed nieuws: je kunt dus gewoon guilt free van je favo hapje genieten! Deze snacks zijn namelijk ‘per ongeluk’ plantaardig! We geven je hier wat snackspiration voor je volgende avondje bankhangen.

1. Oreo’s

Draaien, likken, dippen (in amandelmelk dan wel) en opeten! Dit beroemde chocoladekoekje is dus helemaal vegan! En de witte crème in het midden dan? Ja, die ook! Let op: niet alle varianten zijn vegan maar de original versie wel.

2. Verkade Café Noir koekjes

Je kunt gewoon een koekje bij de koffie eten als je vegan bent! Op de verpakking staat dat de koekjes geschikt zijn voor vegetariërs maar ze zijn dus compleet plantaardig.

3. LU Time Out robuuste koeken

Wie is er niet groot geworden met LU’s Time Out koeken voor tijdens de schoolpauze? Deze koeken zijn een perfect tussendoortje voor de stevige trek, en wederom, helemaal vegan!

4. Tony’s Chocolonely chocoladereep puur

Je kan gewoon chocolade eten wanneer je vegan eet! Let er alleen wel eventjes op dat je voor de pure variant gaat: hier zit namelijk geen melk in! Neem bijvoorbeeld de smaak puur-pecan-kokos of puur-amandel-zeezout van Tony’s Chocolonely. Yum!

5. Chio Pom-bär chips

We kennen allemaal wel iemand die zo een zak van deze aardappelsnack-beertjes opeet! We don’t judge: deze beertjes zijn heerlijk door hun lichtgezouten smaak.

6. Cassave kroepoek

Niet alle kroepoek is vegan (helaas) omdat er garnaal in zit. Cassave kroepoek is wel helemaal safe omdat het van de wortel van de cassaveplant gemaakt wordt! Lekker om te dippen in sweet chili saus.

7. TUC Break

De gewone TUC crackers zijn niet vegan maar deze wel! Deze kleine Tucjes komen in een portieverpakking wat handig is om een snack attack tegen te gaan. Win win!

Lees ook: 5x verassend lekkere vegan producten