Snackfans opgelet: een van onze favoriete snacks heeft vanaf nu een vegetarische versie, namelijk de frikandel. Mora en De Vegetarische Slager hebben samengewerkt om de perfecte vegetarische versie van deze snack samen te stellen en wij kunnen niet wachten om deze uit te proberen.

vega frikandel FEM FEM

Vegetarische frikandel

Voor iedereen die dit jaar minder vlees wil eten of er helemaal mee wil stoppen hebben wij goed nieuws. Mora heeft namelijk hun vegetarische snackassortiment uitgebreid met de toevoeging van een vleesvrije frikandel. Samen met de Vegetarische Slager introduceerde Mora al meerdere vegetarische snacks zoals de vega kipcorn, vega kroket en vega bitterbal. Toch bleek er nog iets te missen in het assortiment, namelijk de oer-Hollandse frikandel. Deze toevoeging was dus de kers op de taart voor deze heerlijke samenwerking.

Vleesvrije snacks

De frikandel is een van de populairste snacks in Nederland. We eten er maar liefst 600 miljoen van in een jaar. Maar omdat steeds meer mensen overstappen op vleesloze alternatieven, vonden de bedrijven het tijd om de consument te bieden waar ze recht op hadden. De vegetarische frikandel is gemaakt van soja en zal te bereiden zijn in onder meer een frituur of Airfryer. Alhoewel de voorgaande vegetarische snacks al in de supermarkt te vinden zijn zullen we op deze oer-Hollandse snack nog even moeten wachten. Het product zal geïntroduceerd worden tijdens de Horecava en zal drie weken later beschikbaar zijn in de supermarkt. Maar tot dan genieten we nog lekker van de vegetarische kipcorn of bitterbal.

Toch meer een sushifan? Lees dan hier alles over het eerste vegan sushi restaurant van Amsterdam.