Om het uur ingesmeerd en toch verbrand? Ja, het kan gebeuren en is absoluut niet prettig. Douchen kan onprettig zijn, maar slapen ook. Merk jij dat je moeite hebt met slapen omdat je huid pijnlijk aanvoelt? Wij hebben tips die ervoor zullen zorgen dat je alsnog een fijne nachtrust hebt, ook al ben je verbrand.

verbrand FEM FEM

Smeer je huid goed in met bodylotion of aftersun

Probeer al gelijk na het zonnen je huid goed in te smeren met bodylotion of aftersun. Als je het pas ’s avonds voordat je naar bed gaat doet, ben je eigenlijk al veel te laat. Doe het dus altijd wanneer je klaar bent met zonnen. Zowel bodylotion en aftersun heeft een zachte werking en voorkom je dat je huid pijnlijk aanvoelt als je gaat liggen.

Neem een lauwwarme douche

Wanneer je de hele dag in de zon hebt gelegen, verlang je al gauw naar een heerlijke koude douche. Dit omdat je huid in de brandende zon heeft gelegen en je verkoeling wil. Toch kun je dit beter niet doen. Het is namelijk beter om toch te gaan voor een lauwwarme douche omdat je poriën hierdoor opengaan en daardoor de warmte je lichaam kan verlaten. Belangrijk wel is dat je géén gebruik maakt van zeep of douchegel – hier wordt je huid alleen maar droger van.

Drink veel water voordat je naar bed gaat

Wanneer je verbrand bent, betekent het dat de vochtgehalte van je huid veel te laag is. Drink daarom veel water zodat het weer aanvult waardoor jouw huid sneller heelt en het minder pijn doet. Nog een tip: probeert wat kamillethee. Kamille werkt extra goed tegen een verbrande huid omdat er een herstellende werking in zit.

Neem een paracetamol

Paracetamol of een ibuprofen kun je ook prima innemen als je veel pijn hebt aan een verbrande huid. Zorg er wel voor dat je het op tijd inneemt omdat de werking natuurlijk niet per direct is.

Hou er rekening mee dat je ongeveer drie dagen moet herstellen van een verbrande huid. Zo klinkt dat aardig lang als je pijn hebt, maar deze bovenstaande tips helpen je in ieder geval om de pijn iets beter te kunnen verdragen.

Wil je je huis koel houden tijdens de hittegolf? Met deze tips wordt je huis geen sauna.