Ja, het is warm en ja, deze week hebben we te maken met een hittegolf. We klagen niet hoor, maar warme temperaturen kunnen er ook voor zorgen dat je huis als een sauna aanvoelt, en dat is alles behalve aangenaam. We geven je een aantal tips om ervoor te zorgen dat je huis lekker koel blijft de komende paar dagen.

Huis koel houden hittegolf FEM FEM

Zorg dat overdag alles dicht is

Als het buiten al gauw warm wordt, heb je neiging om je ramen te openen maar dit moet je juist niet doen. Met tropische temperaturen zorgt je juist dat de warme lucht naar binnen komt wanneer je je ramen open doet. Wat je overdag moet doen is ze dicht houden, doe ook je gordijnen dicht (of lamellen). Op deze manier zorgt je dat de warme lucht buiten blijft. We raden wel aan om ’s avonds je ramen open te doen. Dan is het iets aangenamer qua temperatuur en kan het doorwaaien in huis.

Zet elektrische apparaten uit

Denk hierbij ook aan de televisie en een computer wat eventueel aan het opladen is. Probeer ook zo lang mogelijk je lampen uit te houden en zet ze pas aan wanneer het echt nodig is. Beter voor de warmte, maar ook tegen eventuele muggen.

Ga buiten koken en eten

Zodra het lekker weer is buiten gaan de barbecues aan. Hiermee verminder jij ook je gas- en stroomverbruik. Ga dus vaker barbecuen of buiten de deur eten. Probeer ook een keer onze zomersalade recept met peer en walnoten.

Zorg voor planten in huis

Planten zorgen voor verkoeling. Planten en bomen verdampen water met hun bladeren en koelt de lucht af. Is jouw huis toevallig omringd met bomen? Lucky you! Zo staat je huis heerlijk in de schaduw en hoef je je niet druk te maken over een gloeiende woonkamer.

Enorme last van de warmte? Dit moet je eten en drinken om er moeiteloos doorheen te komen.