Is jouw standaard bestelling in de snackbar een bamischijf? Dan hebben we zeer teleurstellend nieuws voor je. Dit o zo populaire snackje dreigt namelijk op te raken, zo weet RTL Nieuws te vertellen.

bamischijf tekort

Groot probleem

Begin jij al te watertanden bij het denken aan een bamischijf? Wij ook. Deze populaire snack wordt door veel mensen gecombineerd met een portie friet met mayo, maar doet het (wat ons betreft) ook heel goed uit het vuistje of op een wit bolletje. Hoe dan ook: de bamischijf is hemels, maar er is op dit moment een enorm tekort. En daar worden we niet blij van.

Volgens RTL Nieuws zijn er te weinig fabrikanten, terwijl de snack juist in populariteit toeneemt. De oplossing? Een bouw van een extra fabriek.

Oplossing komt eraan

Elite Snacks is de grootste bamischijf-fabrikant van Nederland en is op dit moment bezig met het bouwen van een nieuwe fabriek. Is deze verbouwing voltooid, dan hoeven we ons geen zorgen meer te maken over een tekort aan deze heerlijke schijven. “Dan ga ik ervan uit dat we binnen afzienbare tijd voldoende kunnen maken voor Nederland en misschien nog wel een beetje meer”, stelt de eigenaar van de fabrikant. Tot die tijd zullen we met een schaarste moeten dealen. 

Bamiboys

Waarom de bamischijf plotseling zo populair is? Dat weten we niet precies, maar het zou zo maar aan de welbekende ‘Bamiboys’ op TikTok kunnen liggen. De filmpjes van deze boys, die overal in Nederland verschillende bamischijven testen, gaan namelijk viraal.

Onder de naam @bamischijfdeskundoloog geven de jongens naar eigen zeggen ‘kwalitatieve reviews’ over hun favo snack. Hilarisch, want sommige video’s zijn bijna een miljoen(!) keer bekeken.

@bamischijfdeskundoloog Bamiboys! Kokkie ziet er wel leul uit maar het resultaat blijft helaas uit. Waar de structuur wel degelijk was is er gewoonweg geen smaak te bekennen🙁 €2,55 ben je er voor kwijt. #bamiboys #donkerehaaland #fyp #nederland #zutphencity ♬ Chopin Nocturne No. 2 Piano Mono – moshimo sound design