We herkennen het allemaal wel, die craving naar een patatje (of frietje) met saus met een lekkere snack erbij. Maar we doen aan de lijn, wat nu? Als je dan toch iets wilt van de snackbar, kan je het best voor deze opties gaan!

Instagram @snackspert
Instagram @snackspert

Helaas moeten we nog wel even een kleine disclaimer geven. Ondanks dat deze snacks minder ongezond zijn dan de rest, betekent het niet dat ze gezond zijn. Ook moet je jezelf niet gaan volproppen met deze snacks. In al deze snacks zitten nog steeds (te)veel calorieën, teveel zout en teveel (verzadigde) vetzuren; een foute boel.

Kroket

De kroket komt als beste snack uit de test. Dit komt omdat deze minder zout bevat dan bijvoorbeeld een frikandel. Zo nu en dan een kroket eten, is niet slecht. Zolang je de kroket als vleesvervanger eet bij de gewone maaltijd, is het allemaal geen probleem. Zodra jij naast je gewone maaltijden een kroket erbij gaat eten, dan wordt het toch erg ongezond.

Frikandel

De frikandel komt op de tweede plaats. Dit eigenlijk puur omdat een frikandel meer zout bevat dan een kroket. Ook is een frikandel al snel ongezonder, aangezien het erg vaak ‘speciaal’ wordt gegeten. Dit betekent de frikandel met mayonaise, curry of ketchup en uitjes. Dat is wat het ook snel ongezond maakt.

Bamischijf

Een bamischijf is natuurlijk niet goed, het is erg vet, het krokante laagje, alles wat een kroket ook heeft. Maar toch is een bamischijf een stuk slechter dan een kroket. Dit komt doordat een bamischijf erg veel suikers bevat, suikers zijn niet goed voor je lichaam en dat is wat een bamischijf zo slecht maakt.

Kaassoufflé

Een kaassoufflé is ook een hele foute snack. Deze snack bevat teveel calorieën en een hele hoop aan foute vetten die je liever niet te vaak in je lichaam stopt. In de kaas die in de kaassoufflé zit, zit van zichzelf al erg veel vet, dan reken je het gefrituurde krokante laagje nog niet eens mee. Vega hoeft dus niet perse gezonder te zijn.

De beste snack

Je zult het bijna niet denken, maar dit zijn wel de beste snacks die je kunt bestellen bij de snackbar. Echter zal je er misschien nu een keertje extra over nadenken welke snack je bestelt. Ook kan je beter het patatje met mayo laten staan, 570 calorieën kan je bij je maaltijd optellen als je deze besteld. Mocht je nou twijfelen tussen een kroket en een kaassoufflé, dan is de keuze nu wel snel gemaakt.

Lees ook: Deze mayo en ketchup mét Gin maakt jou snack een stuk leuker