Je bent gelukkig in je relatie, er is geen vuiltje aan de lucht en toch, toch zou het zomaar kunnen dat je opeens verliefd wordt op een ander zonder dat je er naar op zoek ging. Maar kan dat eigenlijk wel? Verliefd zijn op twee mensen tegelijkertijd?

verliefd twee mensen FEM FEM

Misschien is het wel een nieuwe collega, iemand die je via een vriendin hebt ontmoet of gewoon een random iemand die je opeens bent tegengekomen. Hoe dan ook: je voelt iets waarvan je het niet zou moeten voelen.

Het begint onschuldig

Aan het beginnen praten jullie af en toe want jullie merken dat jullie het goed met elkaar kunnen vinden. Moet kunnen toch? Maar hoe meer tijd er verstrijk en hoe vaker jullie elkaar zien, hoe meer je begint te merken dat er sterkere gevoelens zijn voor deze persoon. Vreemdgaan wil je absoluut niet, maar dit zorgt wel voor behoorlijk veel verwarring want je bent ook nog steeds dol op en gelukkig met je partner. Daarom de vraag: is het mogelijk om verliefd te zijn op twee personen tegelijkertijd?

Lust of Liefde

Waar je achter moet komen is of het lust of liefde is. Merk je dat het meer te maken heeft met lust, dan zal je heus wel eens hebben nagedacht over vreemdgaan maar doe je het niet want je hebt iemand waar je zo dol op bent die je niet kwijt wil . Maar merk je dat het oprecht echt liefde is, dan ga je twijfelen over de relatie die je al hebt. Je denkt er misschien zelfs over na hoe je de relatie zou kunnen verbreken. Als je wel gewoon blij bent met jouw huidige relatie is het verstandig om de persoon waar je gevoelens voor hebt te ontwijken.

In de meeste gevallen zal het niet zo ver komen dat je echt verliefd raakt op twee mensen tegelijkertijd. Als het je wel overkomt, is het van belang dat je echt kijkt wat jíj wil; wat jij voelt en wat het beste is voor jezelf. En we raden je één ding aan: ga nooit vreemd. Dit is simpelweg een no-go. Wanneer je verder wilt met een ander persoon, zorg dan eerst dat je het huidige hoofdstuk goed afsluit.

Lees ook: hieraan kun jij herkennen of je enkel verliefd bent of de liefde hebt gevonden.