Van screensavers, sieraden, sterrenlampen tot galajurken: je kunt het zo gek niet bedenken of ze hebben het bij AliExpress. Hoewel de kwaliteit niet altijd even best is, kun je voor zo’n spotgoedkoop prijsje niet moeilijk doen. We love Ali! Helaas gaat er met de levering nog wel eens wat mis en lijken je pakketjes terechtgekomen te zijn in de Bermudadriehoek. Maar hoe leuk: je kunt nu voor een relatief lage prijs heel veel van die verloren pakketjes kopen! Misschien kom je die screensaver nog wel tegen…

@pinterest
@pinterest

Mysterieus

We zien ondertussen de pakketbezorger vaker dan onze eigen vrienden en elke keer als deze langskomt maakt ons hart een sprongetje. Pakketjes unboxen voelt nou eenmaal alsof je een cadeau uitpakt. Wij kunnen er geen genoeg van krijgen! Wat zou je doen als we je vertellen dat je 100 pakketjes uit mag pakken? En je ook nog eens geen idee hebt wat er in zit? Heel hard juichen waarschijnlijk.

Hoe dan?

Hoe dit werkt is als volgt: veel pakketjes komen namelijk nooit aan. Deze zijn verkeerd geadresseerd en daardoor weer retour gestuurd naar het postkantoor. Ze worden vervolgens opgeslagen op één punt, namelijk in een depot in Alphen aan den Rijn waar pakketten soms meer dan een jaar liggen. Dit is natuurlijk zonde! Hier is wat op verzonnen: bedrijven en handelaren kunnen namelijk de retourpakketjes opkopen en vervolgens weer doorverkopen. In Nederland kun je  voornamelijk via Facebook in contact komen met een verkoper. Zo kun jij dus 100 pakketjes kopen voor maar €50!

@juliaensofiaxxVerloren aliexpress pakketjes ##aliexpressunboxing ##aliexpress ##verloren ##fyp♬ Peaches – Justin Bieber

Way back

Dit soort praktijken zijn niet nieuw: in 2018 was er namelijk in Pakistan een soortgelijke situatie, waar je voor ongeveer twee euro zo’n verloren pakketje kon kopen. Hoewel je ze niet mocht openen, mocht je wel kijken, ruiken, en voelen om het vervolgens te kopen. Dat is pas pakketjes uitpakken op het volgende level!

Je neemt natuurlijk een gok als je deze pakketjes ophaalt. Veel van AliExpress is namelijk troep, maar je kunt ook positief verrast worden! Durf jij het aan?

Lees ook: Sale liefhebber opgelet: hoe slecht is veel en goedkoop shoppen nou eigenlijk echt?