Voel jij je ook de hele dag door moe? Ben je overdag helemaal slap en futloos terwijl je wel voldoende hebt kunnen slapen? Voel je je totaal niet actief en wilt eigenlijk niks anders doen dat Netflix aanzetten en bankhangen? Kortom, je bent vermoeid maar het probleem is: je hebt eigenlijk geen flauw idee waardoor het komt. Wij hebben een aantal oorzaken verzameld waar het wellicht aan zou kunnen liggen.

vermoeidheid FEM FEM

Bloedarmoede

Oké, dit klinkt misschien heftig, maar wees maar gerust: het valt mee. Het kan zijn dat je bloedarmoede hebt en dat betekent dat je te weinig of niet-werkende rode bloedcellen in je lichaam hebt zitten. Je lijdt dan tekort aan vitamine B12 (vitamine B12 zit in dierlijke producten zoals melk, vlees, vis en eieren). Check het natuurlijk altijd eerst wel bij de dokter voor de zekerheid. Als die zegt dat je een bloedarmoede hebt, kun je daarvoor speciale vitamine B12 pilletjes voor slikken of krijg je advies qua voeding waardoor je voldoende binnen krijgt.

Te weinig beweging

Heb jij een baan waarbij je de hele dag achter een computerscherm zit? Zorg dat dat jij je ogen rust geeft door bijvoorbeeld even een rondje te gaan lopen. En dit is niet alleen goed voor je ogen maar de beweging is ook goed voor je. Wat ook absoluut een aanrader is, is om te zorgen dat je doordeweeks of in het weekend sport. Als je al drie keer in de week 30 minuten beweegt verhoogt je energielevel al met 20%.

Stress

Iedereen heeft op zijn of haar manier wel eens te maken met stress. Of het nou komt door iets op de werkvloer of thuis, stress kan een oorzaak zijn dat jij je energieloos voelt en vaak ook onrustig. Geef jouw lichaam rust. Heb je ooit nagedacht over mediteren? We hebben in ieder geval een stappenplan voor mensen die daar mee willen beginnen. Of zoek rust in sport. Denk hierbij aan yoga of pilates, maar zelfs boksen kan je zien als een vorm van therapie.

Lees ook: Nog meer tips mocht je last hebben van vermoeidheid.