Veel van ons zullen wel merken dat ze in de wintermaanden een stuk minder energie hebben, bij de een kan dat liggen aan een te kort aan vitamine terwijl de ander vooral last heeft van de donkere dagen en het gebrek aan zonlicht. Gelukkig kun je er wel makkelijk iets aan doen!

Vermoeid
Photo by Kinga Cichewicz

In de winter willen we allemaal wat minder graag naar buiten en voelen we ons vaak een stuk minder energiek dan in de zomermaanden. Toch zijn er een aantal dingen die je makkelijk zelf kunt die ervoor zullen zorgen dat je je minder moe voelt. Het is het proberen waard toch?

1. Drink genoeg water

Let op dagen dat jij je moe voelt goed op hoeveel je drinkt. Wanneer jij niet genoeg water drinkt, wordt je een stuk sneller moe en kun je je moeilijk concentreren. Veel van onze lichaamsprocessen hebben water nodig, zorg ervoor dat je minstens 1,5 liter per dag drinkt.

2. Blijf niet op de bank zitten

Door je te gedragen alsof je moe bent wordt je alleen maar futloos en heb je weinig zijn om iets te doen. Door regelmatig te bewegen maken onze cellen meer energie aan. Probeer vaker te sporten, is dat misschien nog niet helemaal je ding? Ga dan lekker een stuk wandelen.

3. Eet genoeg groentes

Groene groentes geven ons lichaam goede stoffen zodat we minder last hebben van vermoeidheid. Zorg ervoor dat je bij elke maaltijd groente eet. Neem in de ochtend bijvoorbeeld een smoothie met groente of eet snackgroentes als tussendoortje.

4. Stop met suiker

Wanneer we ons moe voelen hebben we soms de neiging om iets met suiker te eten. Kort daarna krijgen we een sugar rush en voelen we ons tijdelijk beter. Na een tijdje is deze roes uitgewerkt en kak je alleen maar meer in. Kies liever voor vetten uit avocado’s of noten als je zin hebt om iets te eten.

Lees ook: Ziet je huid er moe uit? Daar kun je gewoon iets aan doen!