Mannen en vrouwen gaan niet altijd hetzelfde om met bepaalde situaties. Ze zeggen niet voor niets dat mannen van Mars komen en vrouwen van Venus. Ook tijdens een break-up gaan mannen en vrouwen hier totaal anders mee om. Ben jij benieuwd wat er anders is? Lees hier de verschillen tussen mannen en vrouwen als de relatie uit gaat.

verschillen tussen mannen en vrouwen
Bron: Gossip Girl

Verschillen tussen mannen en vrouwen tijdens een break-up

Wanneer er heftige dingen voorvallen, merk je extra goed dat vrouwen en mannen dit soort dingen anders oppakken. Het is dan ook niet gek dat mannen en vrouwen tijdens een break-up ook anders omgaan met de situatie. Dit zijn de verschillen tussen mannen en vrouwen als de relatie uit gaat.

1. Pijn

Vrouwen hebben veel meer last van pijn na een break-up. Het gaat dan zelfs niet altijd over emotionele pijn, omdat is bewezen dat je ook fysiek pijn kunt hebben van deze situatie.

2. Hulp van buitenaf

Daar waar vrouwen graag alle hulp aanvaarden van buitenaf, hebben mannen deze behoefte totaal niet. Zij vinden het juist wel prima om het zelf te verwerken.

3. Gevoelens

Vrouwen nemen de tijd om alle gevoelens écht te voelen terwijl mannen zich helemaal afsluiten voor alle gevoelens. Ze duwen alles van zich af en denken er haast niet aan.

4. Zelfbeeld

Mannen hebben na een break-up last van een beschadigd zelfbeeld terwijl vrouwen dit niet hebben. Dit heeft alles te maken met wat een man zoekt achter een break-up. Mannen hebben snel het idee dat ze ineens niet meer in de smaak vallen. Vrouwen hebben hier dan weer geen last van.

5. Stress

Hoewel je zou verwachten dat vrouwen de meeste stress ervaren na een break-up, zit dit toch iets anders in elkaar. Het is namelijk écht zo dat mannen veel meer en eigenlijk vooral veel langer stressen na een break-up. Vrouwen pakken het leven weer eerder op.

6. Boosheid

Mannen zijn een stuk bozer na het beëindigen van een relatie dan vrouwen. Dit komt doordat mannen juist het gevoel van wraak gaan ervaren wanneer een relatie stopt. Vrouwen ervaren dit heel anders!

7. Opnieuw samen komen

Je zou het niet verwachten, maar toch is het zo. Mannen hebben meer behoefte aan het tóch opnieuw samen komen met hun ex dan vrouwen. In het begin voelt het voor een man als opluchting, maar als snel slaat dit om in de behoefte om weer in een relatie te zitten.

8. Verwerkingsproces

Daar waar mannen maar langzaam kunnen verwerken, gaat het bij vrouwen een stuk sneller. Wel is het zo dat vrouwen vooral in het begin meer last hebben van de break-up.

Lees ook: Moet je je relatie beëindigen? Deze 10 signalen wijzen er op