Het festivalseizoen is weer volop bezig. We zien niet alleen veel verschillende looks voorbijkomen, maar er zijn ook nog is ontzettend veel verschillende types aanwezig. Wedden dat jij ze herkent?

17934375_1254868764650440_6006716049280466944_n

De hipsters

Hipsters zie je overal terugkomen op festivals. Het terrein is hun rode loper. Ze dragen tweedehands kleding. Denk aan korte shortjes, hoge laarsjes, sjaaltjes, bloemenkransen op hun hoofd en veel sieraden. Ze zijn vaak te vinden bij de singer-songwriters die in de kleine tentjes optreden. Je zult ze dus niet vaak bij de main stage tegenkomen.

Hoe je een hipster herkent? Laatst schreef De Gladiool er een hilarisch stukje over. Je herkent ze dus aan de ‘hippe’ opa sneakers van Balenciaga of à la Balenciaga, de Fila/Champion/Kappa of Ellesse truien, de miniscule zonnebrillen uit de jaren ’90 die eerlijk gezegd alleen types zoals Bella Hadid goed staan, de Gucci (of nep Gucci) fanny packs en uiteraard de klassiekers: dr. Martens schoenen.

De telefoon verslaafde

Ze nemen van alles foto’s en filmen elk optreden. Soms kan dit best irritant zijn omdat jij van je uitzicht wilt genieten. Een paar foto’s zijn oké, maar je hoeft toch niet alles te filmen? Iets met live in the moment. Geniet gewoon van wat er voor je gebeurt.

De tieners die hun ID zijn vergeten

Net doen alsof ze hun ID zijn vergeten, omdat ze stiekem nog veel te jong zijn. We zien ze elk jaar weer terugkomen. Maar even eerlijk. Zo zijn we vroeger allemaal geweest toch?

The health freaks

De mensen die elk etenstentje al hebben uitgestippeld om te kijken waar je gezond kunnen eten. We kennen ze allemaal. Frietjes, hotdogs, hamburgers? No way. Zij gaan voor de gezonde snacks.

De iets te diep in het glaasje gekeken

Waardoor ze iets te vroeg pieken en amper iets van het festival mee krijgen. Zo ook de mensen die iets in hun mik hebben gegooid (we kunnen het negeren maar het gebeurt nou eenmaal) en daardoor helemaal niet meer door hebben wat er om zich heen gebeuren.

De superfans

De mensen die al een dag van te voren op een kleedje zitten te wachten om vervolgens de beste plek te kunnen bemachtigen of die er al zijn gelijk vanaf het moment dat de deuren worden geopened. Let goed op, these girls are die hards, je kan zomaar aan de kant geduwd worden wanneer je hun uitzicht belemmert.

Lees ook: wat de doen met 28 graden.