Vegan zijn is natuurlijk he-le-maal leuk tot je moet dealen met de ongezouten meningen van anderen. Dit zijn 5 vervelende momenten die iedere vegan herkent.

Instagram @tringsby
Instagram @tringsby

Vervelende momenten die iedere vegan herkent

We weten inmiddels allemaal dat het goed is voor de planeet en voor jezelf om (meer) veganistisch te eten. Tóch is dit niet altijd even makkelijk, en zeker niet als je met de mening van andere moet dealen. Deze dingen herken jij so-wie-so als je vegan bent.

#1 Naar een restaurant gaan zonder vegan opties

Terwijl je vrienden voor een dubbele cheeseburger gaan is het enige wat jij van de kaart kunt bestellen frietjes met ketchup en een salade zónder dressing. Natuurlijk zijn er tegenwoordig genoeg hippe vegan tentjes, maar zie daar maar eens je vrienden mee naar toe te krijgen.

#2 “Eet je dan ook geen kaas en eieren?”

Nee-hee. Als je veganistisch eet dan eet je geen dierlijke producten. Dus ook geen kaas en eieren.

#3 Alles is duurder

Wil je de planeet redden, dan moet je drie keer de prijs betalen. Waarom is alles wat vegan is gelijk onbetaalbaar?

#4 Je voelt je bezwaard wanneer je bij iemand anders eet

Omdat er per se iets anders voor jou gekookt moet worden. En dat is nogal lastig als je geen vlees, vis en melkproducten eet. Vraag je non-vegan friend maar eens om een pasta carbonara te maken zónder pancetta, eieren en Parmezaanse kaas. Mission impossible..

#5 Mensen hebben altijd een mening over je

Don’t get us wrong, maar vegans hebben niet een al te best imago. Als je beslist om veganistisch te gaan eten en leven zul je dus ook moeten dealen met de ongezouten mening van anderen. Best wel vermoeiend om keer op keer uit te leggen waarom je hebt besloten om geen vlees en melkproducten meer te eten.

Lees ook: 7 dingen die je herkent wanneer je geen alcohol drinkt