Vrouwen moeten over het algemeen al meer verzorgingsproducten kopen dan mannen. Dingen als menstruatieproducten en make-up zorgen er al voor dat wij meer geld uitgeven bij de drogist. Maar nu blijkt het ook nog dat bij veel producten de mannenversie een stuk goedkoper is dan die voor vrouwen.

vrouwenproducten

Pink tax

Misschien heb je al wel eerder van de pink tax gehoord. Dit komt van het feit dat vrouwen voor hetzelfde verzorgingsproduct gemiddeld zo’n 10 tot 30 procent meer geld moeten betalen dan mannen. Denk dan bijvoorbeeld aan producten als scheermesjes, douchegel en andere toiletartikelen. Echt alles behalve eerlijk, maar als je weet dat dit gebeurd kan je er wel gebruik van maken.

Veel mensen denken dat er best wel een verschil zit tussen mannen en vrouwen producten. Maar eigenlijk zit er buiten de roze kleur verpakking helemaal niet zo veel verschil in, het is gewoon een marketing trucje waar bedrijven op inspelen. En dit gebeurt eigenlijk al vanaf onze geboorte, babykleding en lego voor meisjes is vaak ook een stuk duurder.

Scheermesjes

Een goed voorbeeld van de pink tax zijn scheermesjes. Boldking, een bedrijf dat zelf scheermesjes verkoopt, legt uit: “Om maar meteen met de deur in huis te vallen; er is bijna geen verschil tussen ‘mannenmesjes’ en ‘vrouwenmesjes’. Het snijgedeelte van de mesjes is precies hetzelfde. Wat wel net anders is, is de hoek waarin ze staan. ‘Mannenmesjes’ scheren net iets dichter op de huid dan ‘vrouwenmesjes’.”

Ongeveer het enige, echt duidelijke verschil, is de kleur van de mesjes en ook gelijk de prijs daarvan dus. “Roze ‘vrouwenmesjes’ kosten gemiddeld 11% meer dan de mannelijke variant.” zegt Boldking. En dit geld niet een alleen voor scheermesjes maar ook nog voor scheerschuim. Het scheerschuim ontwikkeld voor vrouwen is meestal duurder dan die voor mannen terwijl er op de geur na amper verschil in zit. Dit maakt scheren voor vrouwen nog duurder dan voor mannen.

Shoppen bij de mannen

Dus eigenlijk hebben we een oplossing om geld te besparen. En dat is om gewoon te shoppen op de mannen afdeling. Vooral bij de drogist kan je er best wat geld uit halen door dus bijvoorbeeld de mannen scheermesjes te kopen in plaats van de roze vrouwen versie. En vergelijk vooral heel goed alle verzorgingsproducten die je koopt. Dit kan je zo tientallen euro’s per maand besparen waar je weer andere, veel leukere dingen mee kan doen.

Nog meer besparen

Wil je nog meer geld besparen dan alleen bij de drogist? Dan moet je in de supermarkt deze producten van het huismerk kopen om nog meer geld over te houden aan het einde van de maand!