Velen hebben er mee te dealen: vet haar. Het lijkt wel een soort never ending probleem, waarbij je je draai moet vinden om het echt goed tegen te kunnen gaan. Uiteraard hebben de haarproducten die je gebruikt hier ook invloed op. Maar nu lijken TikTokkers een nieuw product gevonden te hebben dat zou kunnen helpen. Haal je Dreft-afwasmiddel dus maar uit je gootsteenkastje!

vet haar
Bron: TikTok @Niennkke / Dreft

Waarom krijgen we vet haar?

Dat vette haar lijkt eigenlijk gewoon alleen een kwelling. Het lijkt helemaal nergens goed voor! Toch is dat niet helemaal het geval. Je krijgt namelijk vet haar door je eigen talgproductie. Talg is een natuurlijke stof die je eigen lichaam aanmaakt om je huid en haar te beschermen. Dit doet het door je huid te blijven hydrateren en de pH-waarde op een gezond peil te houden. Maar je raadt het al: deze stof is dus wel vet. En juist daardoor worden je haren ook vet!

Haar wassen met Dreft afwasmiddel

Afhankelijk van hoe jij je haren verzorgt én hoe snel die talgproductie gaat, wordt jouw haar dus vet binnen een aantal dagen. Dat is dus een natuurlijk proces, maar wel een beetje vervelend. Voorkomen is altijd beter dan genezen, maar als dat dan niet lukt hebben wij een handig trucje gevonden. Vet haar ziet er namelijk helemaal niet zo goed uit en wil je het liefst zo snel mogelijk wegwerken! Een TikTokker besloot naar aanleiding van een tip eens uit te proberen hoe Dreft zou werken in dit proces. Zoals je misschien wel weet is afwasmiddel namelijk een vetverwijderaar. Handig voor tijdens de afwas, maar dus ook voor op je hoofdhuid! Vet is immers vet.

De TikTokker vertelt dat zij eens in de twee á drie wasbeurten een beetje Dreft toevoegt aan haar wasroutine. Dat is meer dan genoeg! En nee, ze pakt dan heus niet meteen een mega klodder Dreft. Ze pakt gewoon haar shampoo en voegt daar één druppel Dreft-afwasmiddel aan toe. Vervolgens smeert ze dit aan de bovenkant van haar hoofd goed in totdat het begint te schuimen. Ze doet dit dus écht alleen bij haar haarwortels. Ze spoelt het geheel goed uit en doet daarna nog een beetje shampoo en wast haar hoofdhuid opnieuw. Uiteindelijk eindigt ze zoals gewoonlijk met conditioner. De één á twee wasbeurten daarna gebruikt ze alleen shampoo en conditioner.

@niennkke Replying to @Britt M. Koelman eens in de 2-3 wasbeurten, werkt priem voor mij 🤷🏼‍♀️👏🏼 #hairtok #haarverzorging #vj #voorjou ♬ original sound – Nienke

Waarschuwing in de comments

Ook in de comments zijn de mensen lovend over deze oplossing. “Als je Dreft test, zul je zien dat het vrij zuur is. Vette hoofdhuid is basisch en dus komt het zuur tekort. Door dit breng je de pH-waarde weer in balans”, legt één van de TikTokkers in een comment uit. Hoewel dit klinkt als een goede oplossing, moeten we je toch wel een kleine waarschuwing geven. Het blijft natuurlijk afwasmiddel en dat kan best wel te agressief zijn voor je hoofdhuid en haar. Het is niet voor niets bedoelt om borden af te wassen!

In de comments delen een aantal mensen dus ook een duidelijke waarschuwing: doe dit zéker niet te vaak. Toch kan het, ook volgens kappers, helemaal geen kwaad om het eens in de zoveel tijd toe te voegen aan je wasroutine. Ben jij dus helemaal radeloos en weet je niet meer wat je tegen die vette lokken kunt doen? Verplaats je Dreft gewoon naar de badkamer!